Terülj, terülj számítógépasztalkám!

Tech Hírek   |   2014.03.17 - 17:08   |   Írta: Pausch Rita   |   573

slatepro1

Jól emlékszem az első számítógépasztalomra. Fémből volt az egész szerkezet, kerekekkel az alján, hogy könnyen mozdítható legyen, bár a hozzá tartozó kábelrengeteg miatt sohasem mozdítottuk el a helyéről. Mikor egy kicsit idősebb lettem már nagyon nem tetszett, aztán rövid úton meg is szabadultam tőle és többé nem is vágytam helyette másikra. A képe mélyen a merevlemezembe égett és azóta, ha csak szóba hozza valaki a számítógépasztal témát, kijövök a sodromból. Nem. Nem akarok számítógépasztalt!

Most viszont, hogy ezt a darabot megláttam, a jég olvadni látszik. A Kütyügyár a sok őrült darab után végre valami olyasmivel állt elő, ami igazán különleges. Egy olyan darab, amiben találkozik a dizájn, a praktikum és a hétköznapiság, és kövezzen még érte bárki, de az ilyesmik engem igazán lenyűgöznek.

Egyszerű és mégis nagyszerű. Nem létszükséglet, de szinte biztos vagyok benne, hogy, akinek van, az örömmel használja. Valami igazán innovatív, ami szép és elegáns is, de közben tényleg jó szolgálatot tesz.

A SlatePro-t dokkoló állomásnak nevezik, de szerintem nyugodtan hívhatjuk számítógépasztalnak. Vagy Mac-bútornak. Kinek hogyan szimpatikus. Minőségi anyaghasználat, ügyes megoldások és mindez a létező legegyszerűbb formában. Mindegy, hogy egy irodában a helye, vagy egy modern lakásban kap egy sarkot, jól mutat, ahogy a rajta elhelyezett Apple termékek is.

Az asztal bambusz anyagát azért választotta a tervezőcsoport, mert nagyon könnyű, mégis extra tartós, esztétikus és egészen tükörfényesre polírozható a megfelelő dizájnhoz, vagyis, hogy jól passzoljon a szintén felhasznált akrilhoz és acélhoz.   

Node mitől más, mint bármelyik asztal? Az ügyesen elhelyezett süllyesztett tartók és dokkok az iPhone-nak, az iPad-nek és persze az írószereknek, az iratoknak, illetve egy pohárnak, a beépített egérpad és a hűtést biztosító lyukacskák egyszerre szolgálják a mindennapi használat kényelmét és a külcsínt.

A designer darab 399 dollártól érhető el a Kickstarter weboldalon.

 

HasznaltAlma.hu

P.R


Kommentek megjelenítése