Olcsó tárhellyel támad a Google Drive

Tech Hírek   |   2014.03.17 - 23:23   |   Írta: H.A   |   546

drive blog pricing2

Úgy néz ki a Google nem adja fel a felhő alapú szolgáltatások versenyét. Gyakorlatilag minden jelentős konkurens szolgáltatót beelőztek a kedvező árazásukkal. Persze nem csak ettől függ a használhatóság, de lényegesen nagy a különbség, és lehet újra beindul a verseny.

A Dropbox jelenleg 100 giga tárhelyet 100 dollárért kínál évente, ezzel szemben, a Drive új árazásában ugyanennyi terület csak 24 dollár per év.

Sajnos személyes tapasztalataim alapján a Dropbox sokkal megbízhatóbbnak bizonyul. Főleg ha két számítógép között kell szinkronizálni a fájlokat, a Drive esetében sokkal gyakrabban fordult elő hogy összeakadt két külön helyen megnyitott dokumentum.

A játékból szinte teljesen kiesett az iCloud, persze az iPhone és Macek miatt ezt is napi szinten használom, de még ha lenne lehetőségem is olyan szinten szinkronizálni vele mint a Dropboxal, akkor sem lenne elég az ingyenes 5 giga. Oké, az iCloud teljesen más célra van, de már egy iPad és iPhone biztonsági mentése is könnyen betölti. A Drive alapjáraton háromszor annyi helyet biztosít ingyen, és az új árazással biztosan sokakat megnyertek. Ezt biztosan nem hagyja annyiban az Apple, és már rég volt rendes frissítés az iClouddal kapcsolatban, szóval idén számíthatunk a bővítésre.


Kommentek megjelenítése