Összeszedtük mire számíthatunk az iOS 8-ban

Tech Hírek   |   2014.03.12 - 07:13   |   Írta: H.A   |   1472

ios 8 roundup

Nagy valószínűséggel új iOS érkezik idén ősszel, amiről nyáron már sokat elárulhat maga az Apple is, de mi most mégis megpróbáljuk összeszedni mire számíthatunk.

 

A már sokat emlegetett iOS 8 feltehetőleg a szintén még csak koncepció szintjén létező iWatch legteljesebb kihasználására lesz kihegyezve. Emiatt is előtérbe kerülhetnek az egészségügyi applikációk, előretörhet a már sokat emlegetett "Healthbook" app, amit megtámogathat az 5s-ből már ismerős M7 mozgásérzékelő chip, sőt olyan ultramodern szenzorok amelyek életjeleinket figyelik. Viszont optikai tuning nem túl valószínű. Az iOS 7-el ugyanis egy akkora vizuális átalakítást nyomtak az arcunkba, hogy az most évekig meghatározhatja az iOS rendszerek küllemét. Leginkább a már meglévő funkciók további csiszolására kell számítani, mint például vérfrissített térkép és Siri (végre talán hozzáférhetnek a fejlesztők is?), illetve a TouchID funkcióinak kiterjesztése, mint például egy mobilfizetési rendszer.
healthbook
 
Mire is számíthatunk a Healthbookban? Nos, olyasmi lenne ez, mint a PassBook csak repjegyek helyett saját testünk adatait tárolhatjuk. Nyomon követhetjük súlyveszteségünket, vagy aznap elégetett kalóriáinkat, vérnyomásunkat, hidratációs szintünket stb.
 
Saját térkép fronton pedig bőven van hova fejlődnie almáéknak. A legutóbbi nagy frissítés rengeteg kritikát kapott, sorra szülte a viccesnél viccesebb mémeket. Így érthető, hogy a tavalyi évet térképes startupok felvásárlásával töltötték Cupertínóban, úgy mint Embark, HopStop, WifiSLAM, Locationary. Végre kaphatunk POI-kat, továbbfejlesztett közösségi közlekedési opciókat.hopstop
 
Egyre több a MacRumors oldalán az iOS 8-at használó eszközökkel történő látogatás is.
 
ios8trend
 

HasznaltAlma.hu

CS.Z

 

Kapcsolódó cikk: iCloud alkalmazásokat kap az iOS 8

 
 
 



Kommentek megjelenítése