C.T.R.L.i az igazi iPhone Controller

Tech Hírek   |   2014.02.24 - 23:40   |   Írta: H.A   |   953

madcatz ctrli 1-800x502

A Mad Catz gamer periféria eszközöket gyártó cég az MWC alatt bemutatta a saját iPhone kontroller megoldását.

Ahogy azt már az elmúlt hónapokban láthattuk, a legnagyobb gyártók sorra bejelentették az iPhone gamepadjaikat, szóval amint nagyobb tételben a boltokba kerül, idén nagy hatással lesz a mobil játékiparra.

A Mad Catz fejlesztése, a C.T.R.L.i. teljesen más mint az eddig látottak, gyakorlatilag egy teljes értékű konzol kontrollerről van szó, amire felül rácsíptethető a telefon. A társaival ellentétben ez Bluetoothos kapcsolatot használ a Lightning helyett, és így nem is látja el plusz energiával a telefont játék közben. Ez az egyetlen nagy hátránya, minden más szempontból viszont sokkal több lehetőséget kínál. A kérdés az, hogy mennyi játék fogja támogatni. A bemutatók során a Rayman Fiesta Run, a Dead Trigger 2 és az Apshalt 8 már működött vele, de a legnagyobb gyártók az eddig bemutatott controllereket is támogatták. A verseny ott fog eldőlni, hogy melyik cég adja ki a legkönnyebben konfigurálható fejlesztői csomagot, mert a kisebb cégek úgy is a kompakt megoldásokra mennek. Az érintőképernyőt csak kiegészítik ezek a vezérlők, szóval valószínűleg elég ritka lesz az a cím ami egy az egyben a Mad Catz kiegészítőjére épít.

Szerencsére az extra funkciók ellenére sem kerül sokkal többe, nagyjából 80 euróért lehet majd hozzájutni, öt különböző színben, áprilistól.


Kommentek megjelenítése