Fitnesz funkciókra hegyezte ki a Samsung legújabb Gear Fit okosóráját

Tech Hírek   |   2014.02.25 - 06:18   |   Írta: H.A   |   2132

A Barcelonában megrendezett Mobile World Congress keretein belül három új okosórát is bemutatott a Samsung: Gear 2, Gear 2 Neo és a Gear Fit. Mi most a Gear Fit-tel foglalkoznánk igazán, hiszen a Samsung igencsak újszerű vizekre evezett Gear sorozatának lekicsinyített kistestvérével.

gear2-neo-fit-2040-6 verge super wide

A készülék elsősorban pulzusszám- és lépésszámmérő, gyakorlatilag a tengerentúlon igen népszerűnek számító Fitbit karperecek Samsung változata. Viszont ez tudja a legalapvetőbb okosóra funkciókat, tehát telefonunkról megkapjuk rá összes értesítésünket és figyelmeztetésünket. A trükk a kijelzőben van igazán. Hajlított AMOLED érintőképernyő a Samsungtól már megszokott élénk, vibráló színekkel és remek betekintési szögekkel. A hajlítottságnak köszönhetően lesz igazán karperec hatású, ezzel is felerősítve a fitnesz tracker oldalát a készüléknek. Továbbá a képernyő mérete megfelelőnek tűnik, jól olvashatóak rajta a szövegek, illetve viszonylag egyszerű megnyomni bármelyik gombot. Ugyan nem ez az első hajlított kijelző a Samsungtól, de ez az első, amelyik valóban profitál is ebből. Ráadásul, elég menőn néz ki.

gear2-neo-fit-2040-12 verge super wide

Ne felejtsük el, hogy a Gear Fitnek se kamerája, se mikrofonja vagy hangszórója ellentétben "nagytesóival" a Gear 2-vel és Gear 2 Neoval. Egyértelműen a fitneszen van a hangsúly: valósidejű személyi edzőként riaszt minket, ha kicsit bele kell húznunk vagy lassítanunk kéne, továbbá folyamatos, valósidejű képet kaphatunk pulzusunkról, illetve a Samsung csúcstelefonjaira telepíthető egészségügyi appokkal szinkronizálhatjuk is.

gear2-neo-fit-2040-18 verge super wide

Jelentősen kellemesebb viselet bármelyik másik Gear okosóránál, már csak könnyebbsége és vékonysága miatt is. A gumi szíj cserélhető, a szivárvány minden színében páváskodhatunk új kütyünkkel. Persze azt még nem tudhatjuk, hogy mennyire is lesz kényelmes viselet az edzőteremben, szétizzadva.

gear2-neo-fit-2040-8 verge super wide

Ha lehet hinni a gyártónak, akkor 3-4 napot ki kell bírnia a Fitnek egy töltéssel. Akárcsak a Samsung mobilrészlegének új zászlóshajója az S5, ez is IP67 minősítést kapott víz és por ellenállásra. Gyúrás után, a zuhany alatt is viríthatunk vele.

gear2-neo-fit-2040-15 verge super wide

Érdekes látni, hogy milyen későn nyitott a mostanra már telítettnek mondható fitnesz szegmensre a Samsung, ugyanakkor a Gear Fit igen meggyőzőre sikerült, a Samsung ökoszisztémába való beillesztése is remeknek tűnik eddig. Április 11-én érkezik meg az Államokba, valószínűleg az árát is csak akkor tudhatjuk majd meg. Ha sikerül azt sikerül majd jól belőnie a Samsungnak, akkor akár piacvezető is lehet a Gear Fit.

 




Kommentek megjelenítése