A Nokiát is asszimilálta a kollektíva

Tech Hírek   |   2014.02.24 - 10:34   |   Írta: H.A   |   568

NokiaX-6-578-80

Hivatalosan is be lett mutatva a Nokia X, az első Androidos Nokia telefon. Illetve csak Android alapú, mivel a Nokia szeret saját rendszert fejleszteni, mint ahogy azt a Maemo és társai esetében is láthattuk már.

Lényegében a telefon külsőre és belsőre is teljesen úgy néz ki mint egy Windows Phone. Ez annak köszönhető, hogy évek óta a Nokia szállítja a Microsoft csúcs telefonjait, és ezzel is egy burkolt átszoktató hadjáratot terveznek az Android felhasználók körében.

A telefonon a Google Play Store sem lesz elérhető, hanem a Nokia által válogatott programok közül lehet letölteni, a saját alkalmazáboltjukból. Persze ilyenkor sokaknak rögtön a rootolás gondolata merül fel, ami lehet meg is éri, ugyanis a készülék alap ára elég kedvező.

Elvileg már mától rendelhető 89 euróért, de ez nálunk tuti legalább kétszer ennyibe fog kerülni.

A kedvező árért cserébe alsó közép kategóriás hardver jár: 4 colos (800 x 480 felbontású) kijelző, egy régebbi 1 GHZ dual core Snapdragon processzor, és 5 megapixeles kamera. A legnagyobb pozitívum az 1500mAh-s aksi és a dual Sim lehetőség, ami elég ritka ebben a közegben.

Létjogosultsága biztosan van az eszköznek, kíváncsi leszek az eladási adatokra, és hogy ez megmenti-e attól a gyártót hogy felvásárolja a Microsoft, vagy épp ez tényleg megdobja a Windows Phone eladásait, az átszoktatás stratégiájával.


Kommentek megjelenítése