Mit lehet tenni egy öregedő iPhone-nal?

Tech Hírek   |   2014.02.22 - 21:15   |   Írta: H.A   |   886

Néhány éve még egy vagyont érő készülék lomha lett, hamar lemerül? Utánajártunk, mit lehet tenni egy öregedő iPhone-nal, amelyet hivatalosan nem is lehet megszerelni.

Csigalassú a telefonom, és alig bír ki egy napot egy töltéssel – nagyjából ez a két leggyakoribb panasz a már néhány éves készülékkel rendelkező iPhone-tulajdonosoktól.

A legtöbb ügyfélpanasz is ezek miatt érkezik mostanában az Origo által felkeresett független Apple-szervizhez. Az APPSolute munkatársai maguk is tapasztalták, hogy az iPhone 5-nél régebbi modelleken a tavaly megjelent iOS 7 szoftver elég lomhán fut.

Régi telefonra inkább ne rakjon új iOS-t!

Ennek a feltelepítését iPhone 4-re nem is javasolják, a négyéves készüléket az iOS 6-tal érdemes használni, mert a frissítés után a régi verziót már nem lehet visszaállítani. Ha valaki mégis átállt volna az Apple új mobilszoftverére, annak már érdemes felrakni a 7.0.3-as verziót, ebben ugyanis már a Beállítások "Kisegítő lehetőségek" pontjában elérhető egy "Mozgás csökkentése" opció, amellyel ki lehet kapcsolni a rendszer működését lassító grafikai effektusokat. Ez valamennyit gyorsít a működésen. (Részletes ismertető a Szifon.com-on.)

20140221eletre-keltheti-a-regi-iphonejat3

Ezenkívül egy régi iPhone használója legfeljebb annyit tehet, hogy a háttérben futó appokat a Home gomb kétszeri megnyomásával előhívja, és a nem szükségeseket bezárja (ehhez az előnézeti képüket kell felfelé kitolni a kijelzőről). Elvileg néhány héten belül javulhat a helyzet, a március közepére várt iOS 7.1-be ugyanis olyan újításokat várnak, amelyek a régi, kisebb teljesítményű modelleken is fürgébbé teszik majd a rendszert.

A teljes cikk itt olvasható: www.origo.hu/techbazis


Kommentek megjelenítése