További részletek láttak napvilágot a Tesla-Apple együttműködésről

Tech Hírek   |   2014.02.20 - 19:57   |   Írta: H.A   |   795

A Teslánál egy hatalmas akkumulátor üzem építését tervezik, amihez jelenleg potenciális partnereket igyekeznek gyűjteni. Nos, az Apple pedig jelenleg is tárgyalásokat folytat a Teslával.

apple-tesla

Elon Musk a Tesla vezérigazgatója egy Bloombergnek adott interjújában elismerte az Apple közeledését (http://www.bloomberg.com/). Részletekbe ugyan nem bocsátkozott Musk, viszont fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy nem az Apple az egyetlen érdeklődő cég. Az interjúból érdemes kiemelni: a riporter azon kérdése, hogy mit szólna ahhoz Musk ha az Apple azzal állítana be hozzájuk, hogy szeretnének autót gyártani. Elon Musk erre ennyit felelt: mondja meg nekik, hogy ez egy remek ötlet!

Mindenesetre felvásárlásról még korai beszélni, az ilyen pletykák viszont rendesen felsrófolják a Tesla részvényeit. Egyébként azt már biztosan lehet tudni, hogy a Panasonicot és a Solar Cityt bevette a Tesla a buliba.

A Tesla "Gigaüzem" egyértelmű célkitűzése, hogy három éven belül egy olcsónak számító elektromos autót gyárthassanak. Rövidebb távon pedig az akkumulátor innováció gyorsítása és a költségek lefaragása. Még ha az Apple nem is akar nagy tételben felvásárolni hazai lítium-ion akkumulátorokat egy olyan cégtől, amely független az androidos versenytársaitól, akkor is jól jöhetnek az itt gyártott innovatív akkumulátorok a napelemek kiegészítésére a cég adatközpontjainál és üzemeinél.


Kommentek megjelenítése