Ékszer és jelzőrendszer egyben

Tech Hírek   |   2014.02.20 - 09:38   |   Írta: Pausch Rita   |   1051

A viselhető technológiák nem éppen kedveznek a divatorientált személyeknek. Külsejük egyelőre viszonylag esetlen és esztétikailag nem jól kombinálhatóak egyéb kiegészítőkkel, karkötőkkel és órákkal. A san franciscoi székhelyű Cuff cég pontosan ezt a problémát célozza kiküszöbölni az új vonalú technológia ékszereivel, melyek egyben jelzőrendszerként üzemelnek a család és a barátok irányába.

jewelry 3-100246336-orig 

A Cuff kollekcióban megtalálhatóak karkötők, nyakláncok és kulcstartók különféle kivitelben és anyagokból. Tulajdonképpen unisex viseletnek szánják, de vannak választási lehetőségek a nők és férfiak számára egyaránt. Minden darabot elláttak egy apró dobozkával, amit „CuffLinc”-nek neveznek és, ami maga a jelzőrendszer. Ez az apró kütyü kivehető és áthelyezhető a Cuff kollekció bármelyik darabjába.

cuff1

A kis eszköz Bluetoothon keresztül kapcsolódik a telefon iOS alapú alkalmazásához. Ha a viselő megszorítja a Cuff ékszert, az egy jelzést küld a korábban kijelölt személyek részére. Ha közülük bárki szintén visel ilyen ékszert, az vibrálással jelez. Amennyiben viszont nem viselnek, a telefonra Push üzenet érkezik a küldő pillanatnyi helyével. Az alkalmazás segítségével könnyedén be lehet állítani, hogy ki vagy kik legyenek azok a személyek, akik értesítést kapnak. Az app maga személyes és orvosi információkat is tartalmaz, mint pl. a vércsoport és meglévő betegségek. Természetesen különféle jelzések leadására is van lehetőség, mint például három érintés értesíti a babysittert, egy érintés a férjet.

cuff2

A CuffLinc kütyüt egyáltalán nem kell tölteni, kivenni is csak évente egyszer. A Cuff pedig tervezi, hogy eladja a licenct más divatcégeknek vagy tervezőknek, akik egyúttal népszerűsíthetik is a technikát, illetve szélesíthetik az ékszerek termékpalettáját.  

A Cuff ötlete Deepa Sood, a luxuscikk árusító Restoration Hardware fejlesztési osztályának korábbi alelnökének, fejéből pattant ki. A hölgy már egy ideje a saját ékszereit gyártotta, amikor felismerte, hogy a viselhető technológiák között elég kevés, ami valóban ékszerre hasonlít.

A kezdeményezés beindulni látszik, a termékek egy köre (bőr karkötők, fém karperecek, függők és nyakláncok) már elérhetők előrendeléses formában. Az ékszerek ára 35 és 125 dollár közötti és már idén ősszel szállítják is őket.

cuff3

Sood azt magyarázta, hogy a biztonsági jelzés természetesen csak egy az okos funkciók közül, amikre a CuffLinc képes lehet. A későbbiekben hangfelvételre is alkalmas lesz.  
Egyelőre viszont még nem rendelkezik a piacon fellelhető eszközökre jellemző fitnesz és alvásfigyelő funkciókkal, de a Cuff igazából nem is erre fókuszál.

Persze nem a Cuff az egyetlen, akik felfigyeltek a piaci résre. A viseleti technológia fejlesztői igyekeznek egyre nagyobb hangsúlyt fektetni a kütyük esztétikai megjelenésére. Hozzájuk hasonló kezdeményezés a Sense6. A Misfit Shine különféle színekkel és bőrszalagokkal szolgál. A Fitbit és Tory Burch pedig azért állt össze, hogy a divat irányába mutató új vonalú viselhető technikai eszközöket fejlesszenek.

 




Kommentek megjelenítése