Mindenki megnyugodhat, Jony Ive marad a helyén

Tech Hírek   |   2014.02.17 - 23:41   |   Írta: H.A   |   610

Jony-Ive-Apple-VP-design

Biztos van olyan aki percről percre figyeli az Apple híreket. A fanatikusok csak úgy, a részvényesek pedig mert elengedhetetlen. Épp ezért tegnap, mikor a MacRumors leközölt egy aggódó cikket róla, hogy Jony Ive profilját törölte az Apple a weboldaláról, volt aki már rögtön hosszútávú következtetéseket vont le.

Szerencsére pár órával később kiderült, hogy csak átmeneti hibáról volt szó, és ezt egy szóvivőjük hivatalosan is megerősítette a Re/code oldalának.

A rövid pánik egyébként nem volt alaptalan. Tavaly Bob Mansfield profilja törlődött az Apple oldaláról és nem sokkal később be is jelentették hogy kilép a vezetői csapatból és egy jóval kisebb termék fejlesztésére helyezték át.

Ive volt és marad is az Apple kulcsembere. Persze sokakat megosztott az általa felügyelt iOS 7 flat külseje, de korábban több olyan terméket alkotott amivel tagadhatatlanul bizonyította a zsenialitását.

Valóban meglepő lenne ha pont őt fokozná le a cég, de nem szabad elfelejteni, hogy az ilyen vezetők mögött is több tucat designer van, akikről általában nem is tudunk, de az ötletek lényegi része tőlük származhat.


Kommentek megjelenítése