Egyéni nézőpont kérdése ki szereti az Almát

Tech Hírek   |   2014.02.18 - 06:33   |   Írta: H.A   |   772

Szeretem az Apple termékeimet. Egészen a kezdetektől használok Mac-et. Az asztalomon jelenleg sorakozik egy MacBook Pro, egy MacBook Air, egy iPad Air, egy Thunderbolt Display és egy iPhone. Ó és persze egy Apple Bluetooth-os billentyűzet valamint természetesen egy Magic Trackpad.

macbook air hero 2x

A barátaim szerint az iPad-em nélkül el sem indulok otthonról és be kell, hogy ismerjem a bizonyítékok alátámasztják ezt. A kocsimban van iPhone dock, úgyhogy hallgathatok zenét vagy podcastokat. Ha repülőn, vonaton vagy metrón utazom, majdnem biztos, hogy az iPad-et használom, vagy zenét hallgatok az iPhone-ról, netán mindkettőt.

Szeretem az Apple külső stílusát. Letisztult, minimalista, gyönyörű. Ezeken kívül nem is nagyon vannak igazán szép laptopok, amelyik mégis, annak a stílusa másolja az Apple dizájnt.

Szeretem az OS X és az iOS operációs rendszereket. Na jó, természetesen nem mindent, hiszen vannak hibák és zavaró dolgok. Különösen az iOS-en meglátszik néha a kora, pl. futó alkalmazások listájának hiánya a főképernyőn. De ennek ellenére is, azért jól működnek! A Windows 8 elég jó ugyan, de épp a minap kellett egy barátomnak segíteni frissíteni az önéletrajzát egy Windows laptopon és ez emlékeztetett rá, hogy az OS X-szel hány mozdulatot is spórolok. 

Szeretem, hogy az iCould mennyire simán működik. Megint csak tudom, hogy nem tökéletes, de mégis csodálatos, hogy a szinkronizálás valami, ami magától megy és nem valami, amit meg kell tennem. Az esetek 99 százalékában, bármelyik eszközömet veszem is a kezembe, mindegyiken a pillanatnyi adatok jelennek meg.

Szeretem az Apple céget is. A termékek azért is kiemelkedőek, mert az Apple nagy figyelmet fordít a minőségre, a részletekre és visszautasítja a megalkuvást. Szeretem azt is, hogy az Apple inkább jobban figyel arra, hogy kevés terméket jól csináljon, ellentétben a legtöbb céggel, melyek hasonló pozícióban már bármire rányomják a logójukat egy baseball labdától a kocsikig.

store

Szeretem azt is, hogy az Apple terméktámogatása emberközeli. Természetesen nem él mindenki Apple Store közelében, de akik igen, azok bármikor besétálhatnak oda, a legostobább kérdéseket is feltehetik és mégis egyénre szabott válaszokat kapnak, teljesen ingyen. Ez össze sem hasonlítható egy Windows laptop vagy egy Androidos telefon háttértámogatásával.

Akkor mégis miért is zavar, hogy ezeket használom? Három oka van.

Nemrég egy jól ismert kávézóban írás közben felpillantottam, és körbenéztem. Az első, ami feltűnt, hogy szinte minden egyes vendég körülöttem valamilyen elektronikus eszköz használatába merült: okostelefon, tablet vagy laptop. Másodszor pedig, hogy úgy 30 eszköz közül csak három-négy darabon nem volt Apple logó. Londonban – legalábbis a belvárosban úgy tűnik - lassanként ez az alap választás.

Talán egy kicsit sznob vagyok, de még emlékszem azokra az időkre, amikor nem volt mindennapos látni Mac felhasználókat. Mi voltunk a kivételek, azok, akik máshogy gondolkodtak, akik készen álltak, hogy kilépjenek a megszokottból és valami olyat vásároljanak, ami egy kicsit rendhagyóbb. Valamit, amiről mások megkérdezik, hogy miért ez.

ipad

Jó, semmi gond, végülis tudok én élni a tömeg részeként (legalábbis a tömeg demográfiai értelmében).

A második ok, amolyan divatőrült dolog.

Az Apple-nek sok jóízlésű vásárlója van. Olyan emberek, akik tökéletesen tudatában vannak a lehetőségeiknek, teljesen jól tudják a versenytársak termékárait és ennek ellenére is prémium árat fizetnek egy kiválóbb termékért. Azok a fajta emberek, akik a 9to5Mac oldalt olvassák.

De abban is egyet kell értenem az Apple intrikákat megfogalmazó barátaimmal, hogy vannak azért másfajta vásárlók is. A birkák, akik csak követik a nyájat. Azok, akik azért vesznek Apple-t, mert drága és divatos, és egyébként fogalmuk sincs a többi termékről.

juiciesgold-iphone5s

A divatőrülteknél talán egy fokkal mégis rosszabbak, a harmadik okomat alátámasztó „márkaőrültek”.

Ne értsétek félre ezt az elnevezést! Nem azokra értem, akik szeretik az Apple termékeit. Mert én is ilyen vagyok. „Márkaőrültek” alatt azokat értem, akik teljesen fanatikusak és kardjukat kivonva védik a márkát mindenkivel szemben, aki bármilyen jellegű kritikát fogalmaz meg ellene, vagy éppen kedvezően nyilatkozik a Windows-ról, vagy az Androidról.

Nem sorolnám magam a divatőrültekhez, bár az öltözködésem alapján lehet, hogy akár odatartoznék. Teljesen bizonyosan, és még véletlenül sem vagyok „márkaőrült”. Abban a kávézóban azonban, kicsit kívülről tekintve önmagamra, azért elgondolkodtam. Mivel a wifivel zűrök voltak és valamire rá kellett keresnek, előhúztam a MacBook Air-t, majd az iPad Air-t is elővettem, hogy megnézzem, hátha azon jobb. Pont ebben a pillanatban, szinte varázsütésre valaki felhívott az iPhone-on. Úgyhogy igenis zavarban éreztem magam a kávézóban egyszerre három Apple termékkel körülvéve.

Azért, azt hiszem, külön hálát adhatok, hogy még nem viseltem iWatch-ot…

HasznaltAlma.hu

P.R

 


Kommentek megjelenítése