Az iTunes önmagában is a világ 150 cége között lenne

Tech Hírek   |   2014.02.11 - 21:25   |   Írta: H.A   |   441

itunes-growth-1

Az Asymco egy piackutatással foglalkozó híroldal, nemrég felmérte az Apple különböző részlegeinek értékét, és az iTunes a vártnál is kiemelkedőbb szerepet foglal. Ha az Appletől független vállalkozás lenne, úgy is a 130. helyet foglalná el a Fortune 500 listáján, ami gyakorlatilag a világ legnagyobb cégeit foglalja magába. 

Az iTunes értékébe nem csak a zeneletöltés, hanem a filmek, könyvek, az OS X és iOS alkalmazások vásárlása is beleszámít, bár egyértelműen a mobil alkalmazások és a zene teszi ki a nagy részét.

Az Asymco végzett egy számítást arról is, hogy mennyi bevételtől esett el az Apple az iWork és Mavericks ingyenes hozzáférésének bevezetésével.

Ennek az értéke nagyjából 350 millió dollár, ami az első negyedéves 25 000 milliónak nem sokkal több mint 1%-a.

Ebből egyértelműen látszik hogy jó üzleti lépés volt. A lényeges bevételi források megmaradtak, sőt a növekedés valószínűleg a nagyobb felhasználói bázisnak köszönhető, amit az ingyenes operációs rendszer és irodai csomag biztosan elősegített.

A kutatásokból az is kiderül, hogy idővel a streamelt médiák átveszik a fizikailag letölthető tartalmak helyét, és a zenei letöltések száma 2012 óta csak fogy.


Kommentek megjelenítése