Az iPhone 6 helyett az iWatch állna a zafírőrület hátterében?

Tech Hírek   |   2014.02.11 - 19:24   |   Írta: H.A   |   579

sapphire furnaces

Először is, bizonyíték látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy az Apple nagyon komolyan invesztál a zafírgyártásba, mindezt pedig egy GT Advanced Technologies nevű céggel kooperációban. A zafírüveg gyártás új fellegvára pedig Arizonába tevődik, ahogyan korábban már írtunk erről. Eddig mindenki biztosra vette, hogy az új zafírüveg technológia egyértelműen az iPhone 6-ban debütálhat, most ezzel szemben, távol-keleti beszállítóktól kiszivárgott információk szerint (http://www.gforgames.com/) az iWatch a szerencsés kiválasztott.

A kiszivárgott információk szerint a döntés hátterében egyértelműen a költségek állnak. Az iPhone alapvetően igen prémium árkategóriába van belőve, az új típusú zafírüveg felhasználása pedig eladhatatlanná tenné a telefont kiskereskedelmi szinten. Taiwani beszállítói pletykák azt is kifejtik, hogy egészen pontosan a következő iPhone képernyőjének méretével van a gond. Míg az iWatch tervezett 2 inches kijelzőjét zafírból elkészíteni viszonylag gazdaságos, addig egy iPhone képernyőjénél ugyanaz a technológia már horribilis eladási árat okozna.

Érdekesség, hogy állítólagosan az Apple évi 200 millió 5 inches zafír kijelző legyártásához elegendő kemencét rendelt meg, ami egyébként lefedné a cég jelenlegi éves iPhone eladását, ami 150 millió darab.

Kapcsolódó cikk: Miért gyárt zafírt az Apple Arizonában?


Kommentek megjelenítése