Egyre több a csalás az Apple cuccokkal!

Tech Hírek   |   2014.02.10 - 08:51   |   Írta: H.A   |   832

Sokat gondolkoztam rajta, hogy  megírjam e ezt a posztot, de mivel már a negyedik kereskedőtől kapom a figyelmeztetést és nem szeretném, ha valaki bele esne ebbe a csapdába, gondoltam kiteszem az oldalra.

“ Sajnos már késő”

csaladi segitseg

Szóval a story nagyon egyszerű de annál rafináltabb és mire a posztot ti elolvassátok, egy kereskedő már tuti pórul járt.

A történet decemberben kezdődik a legnagyobb karácsonyi bevásárlási szezonban. Az egyik kereskedő aki a HasznaltAlman is hirdet felhívta a figyelmemet, hogy megtalálta őt egy nagyon szimpatikus vevő aki 4db iPhone 5S-t szeretett volna venni tőle. Az üzlet végül nem sikerült mert a kereskedő szerint a vevő trükközni próbált a pénz átadásakor. Itt még arra gondoltam, hogy esetleg valami félrértés lehetett a dologban, de aztán pár nappal később ugyan ez az ember megtalálta egy ismerősét is a kereskedőnek. Az újabb eldót már figyelmezteték, hogy legyen óvatos és a második telefon hívás után kiderült valami nem kerek az üzlet körül így ő már el sem ment a találkozóra.
Itt vége is lehetne a történetnek de az emberünk nem nyugodott és folytatta az iPhone felvásárlást. Január első hetében megtalált még egy kereskedőt ahol szintén csak egy hajszálon múlt, hogy nem jött létre az üzlet. Igazándiból itt is gyanúsá vált a vevő pénzel való variálása és a kereskedő a végén el állt az üzlettől.

Aztán pár hete horogra akadt a gyanútlan eladó, aki végül 3 telefon áráért csak egyet kapott!
A trükk nem új keletű és gondolom sokan hallottak már róla egyszerű, de annál nehezebb észrevétlenül megcsinálni.

Általában a következő a kivitelezés:
Minden esetben több telefont szeretnének venni. Gondolom a nagyobb összegnél egyszerűbb lefölözni a hasznot!
Mindíg valami bevásárlóközpont parkolója a találkozó hely és sosem látszik a jármű amivel érkeznek.
Abban az esetben ha valami üzletbe hívod, hogy ott tudná átvenni a készülékeket tuti nem megy el nem lesz jó neki valamiért, ezzel egyébként gyorsan lelehet rázni az emberünket, ha esetleg már a telefonban gyanússá válik a dolog.
Általában ketten mennek az üzlet helyszínére és az egyik személy próbálja elvonni a figyelmét az eladónak, de talán az sem mellékes, ha te egyedül vagy és becsapnának akkor hiába jelentenéd fel őket a rendőrségen ők ketten fogják állítani, hogy odaadták a pénzt amit te megszámoltál és úgy tetted el. És még nem is hazudnának ezzel!
A pénz köteg amivel fizetnek minden esetben tele van 1000 forintosokkal, kb az összeg egyharmada 1000-es.
Mindíg valamivel kevesebb pénzt kapsz a kezedbe mikor átadják a készülékek árat, általában 10.000Ft-al. Kiváncsi lennék milyen lenne a fejük, ha egyszer itt valaki azt mondaná elég neki a 10.000Ft-al kevesebb összeg is a telefonokért?
Mikor megszámolod a pénzt a trükkös vevő csodálkozik, hogy kevesebb és esetleg többször is megszámoltatja veled az összeget, majd visszakéri és ő is megszámolja előtted úgy, hogy te is jól lásd.

Na és itt jön a trükk:
Amikor ő beleteszi a szemed láttára azt a 10.000Ft-ot ami hiányzott az árból már ki vett a pakliból egy halom 20.000-est úgy, hogy te ebből semmit nem vettél észre.
Így amikor vissza kapod a pénzt már egy sokkal kisebb összeget vágsz zsebre, ha nem vagy figyelmes.
Aztán mire leesik a tantusz a vevő már árkon bokron túl jár az egyharmad áron vett telefonokkal.

Abban az esetben, ha kiszúrod, hogy sumákol esetleg visszakéred a pénzt újbóli megszámolásra, azonnal támad valami olyan dumával, hogy OK de akkor nyisd ki a telefont mert szerinte klón vagy miért akarod megszámolni a pénzt mikor már háromszor megszámoltad és kifarol az üzletből, hozzáteszem a te szerencsédre. Mint említettem egy kereskedő már sajnos pórúl járt aki feljelentette a tetteseket a rendőrségen és abban az esetben, ha lesz folytatás mi mindenképpen megírjuk itt az oldalon. Viszont a cikk megírásában komoly szerepe van annak, hogy emberünk azóta is próbálkozik és nem egyszerű módon. Folyamatosan hivogatja az eladókat még azt a kereskedőt is felhívta egy másik telefonszámról akit pár nappal előtte vágott át ami a pofátlanság (vagy hülyeség?) teteje. Gondolom addig amíg meg nem üti a bokáját. Egyébként a telefonszámokat folyamatosan cseréli.
Mindenkit szeretnék figyelmeztetni legyen nagyon óvatos mikor így üzletel, mindíg legyetek résen különben könnyedén áldozattá válhattok.

Minden esetben próbáljatok meg többen menni az adás-vételre főleg, ha ilyen nagy érték amit eladnátok vagy szervezzétek olyan helyre a találkozót ahol ismernek benneteket, esetleg valami nyilvános helyre, ha normális a vevő vagy az eladó akkor tuti elmegy ide is.

Remélem lesz olyan aki hasznát veszi a cikknek esetleg, ha van valami hasonló story-tok ne kíméljetek osszátok meg velünk itt az oldalon.

Köszönettel HasznaltAlma.hu

Kapcsolódó cikkek: Egy sosem látott iPhone 5S története 1 rész: A csomag eltünése!

Online Adás-Vétel néhány arany szabálya, vigyázat rengeteg a csaló! Frissítve

 


Kommentek megjelenítése