Apple TV újdonságok

Tech Hírek   |   2014.02.10 - 19:11   |   Írta: Máté Gergő   |   1120

appletv1

Azóta, hogy az Apple nappaliba szánt médialejátszója a pletykák középpontjába került sok mindenről hallhattunk már: hardver és játék fejlesztésekről, egy saját app store-ról, de még egy mitikus Apple televízió készülékről is olvashattunk híreket.

A legutolsó Apple TV 2012 Márciusában került forgalomba és a 2010-es verzióhoz képest csak néhány újítást hozott. Ennél fogva idősödő technológiával rendelkezik. A cupertino-i cég nem adott hírt közelgő frissítésről, de számos pletyka ezt sugallja.

Milyen változások jöhetnek?

1. Játékok

appletv2

A világ egyik legfontosabb játékfejlesztő cégeként az Apple-től nem lenne meglepő egy ilyen jellegű fejlesztés. Az Electronic Arts több játékot jelentetett meg iOS-re, mint bármilyen egyéb platformra és ez önmagában is figyelemre méltó. A Sony Vita TV-jéhez és az Ouya eszközéhez hasonlóan az Apple TV „mikrokonzollá” alakítása tehát egy reális lépésnek tűnik.

Néhány játéklehetőséget már most is kínál az Apple TV (AirPlay-en keresztül iOS eszközök irányításával), ám egy valódi kontroller elkelne mellé. Az Apple TV ily módon jól bővíthető, de a sikeres mobiljátékok közül nem mindegyikből lehetne jó átiratot készíteni.

2. Egy valódi App Store

appletv3

Kezdetben sok bírálat érte már az Apple TV-t a szegényes applikáció kínálat miatt. Sajnos ez mára nem igazán változott. A komolyabb App Store-ra tehát mindenképpen szükség lenne, hiszen több fejlesztő készítené el programjait rá, ezáltal az Apple TV időt állóbbá válhatna.

3. Nagyobb beépített tárhely

Egy új Apple TV-be a játékok és alkalmazások miatt 8 GB-nál nagyobb tárterületre lesz szükség. Az sem lenne meglepő, ha az iOS termékekhez hasonlóan több változat (16-32-64 GB-os) készülne.

4. Siri és jobb keresési rendszer

A tartalmak közti böngészés az applikációk számával nehezedik, célszerűvé válhat ezért jobb keresési lehetőségek integrálása. A legújabb iOS eszközök hangvezérléssel is el vannak látva (Siri) és ezt a képességet az Apple TV szintén hasznosíthatná.

5. Beépített router

Mindközül a legvalószínűtlenebb pletyka, hogy az új Apple TV az AirPort Express-szel is fel lesz szerelve. Persze ettől még egyáltalán nem lenne hasztalan: a két eszköz (router és box) méretben hasonló, összeépítésükkel elkerülhető lenne a „dobozok” halmozása a TV alatt. Egy ilyen többfunkciós eszközért többet is kérhet az Apple, márpedig ez a mostani célja az almás cégnek az Apple TV-vel.

Ami kevésbé valószínű…

TV tuner

appletv4

A 9to5Mac beépített TV tuner kártyákról adott hírt, ami természetesen a TV csatornák közvetlen kezelését eredményezné. Nem meglepő módon az Apple valóban kipróbálta ezt a lehetőséget, de ennek bevezetésére technológiai problémák miatt egyelőre nem igazán számíthatunk (a Google TV és az Xbox One sikertelenül járt ezen a téren).

Egy TV készülék

appletv5

Sok pletyka terjed az Apple televízió készülékéről, de a jelentősebb források egyáltalán nem tartják valószínűnek, hogy ebben az évben előrukkolna az almás cég egy TV-vel. Egyelőre tehát az Apple első TV-je még várat magára.


Kommentek megjelenítése