99 ezer dollárért kelt el egy iPhone a Flappy Birddel telepítve

Tech Hírek   |   2014.02.10 - 20:24   |   Írta: H.A   |   678

flappy bird

Tegnap előtt írtunk róla, hogy a Flappy Bird alkotója úgy döntött nem bírja a stresszt és törölte a játékot az App Storeból.

Ettől akkora népszerűségre tett szert mint a legnagyobb alkotók, folyamatosan jönnek a hírek, és az összeesküvés elméletek. Egyesek szerint a Nintendo töröltette az Apple emberien keresztül a játékot, de pár órája hivatalosan bejelentették hogy nekik semmi közük hozzá.

A törlés után nem sokkal fel is bukkant egy iPhone 5S az eBayen, a játékkal telepítve, ami egy nap alatt 99 ezer dollárra emelkedett a licit során. Valószínűleg csak egy rossz viccel állunk szemben, de ez is csak tovább növeli ennek a borzalmas játéknak a legendáját.

Innentől valószínűleg kevesebb hallunk róla, de ameddig még a köztudatban forog több fejlesztő is meglovagolja a hullámot: elég rákeresni most az App Storeban a Flappy Bird névre és körülbelül tízféle sokkal jobb klónt tölthetünk le, szóval az ötlet mindenképpen fennmarad.

Egyébként a Flappy Bee nevű játék talán a legpofátlanabb koppintás: a méh karakter grafikájátt a sokkal profibb Bee Leader nevű játékból lopták el egy az egyben, szóval biztosan nem marad ez sem sokáig az App Storeban. Eredetileg Happy Bee néven startoltak, amit az elmúlt napok hírei alapján Flappy Bee-re változtattak, viszont még arra sem szánták az időt hogy a programon belül átírják a nevet.


Kommentek megjelenítése