Hány Mac talál gazdára?

Tech Hírek   |   2014.01.13 - 18:11   |   Írta: Máté Gergő   |   882

Az utolsó negyedévben az Egyesült Államok PC piacán 13,7%-al nőtt az Apple részesedése a Gartner szerint. Folytatódott viszont a PC piac gyorsütemű zsugorodása 7,5%-al az Államokban és 6,9%-al világszerte. Ezzel szemben az Apple 30%-al növelte eladásait.

Nem pusztán arról van szó, hogy sikerült egy fogyatkozó piacon jól teljesítenie a cégnek. Be kell vallanunk, hogy ez a teljesítmény bravúros, hiszen 2.2 millió Mac-et adtak el az utolsó negyedévben, ami a tavalyi értékhez képest 500 ezerrel több. Az Apple messze leelőzte a konkurens Lenovo és Dell számait.

macbooks

Az IDC elemzőcégnek más a véleménye. Utolsó negyedéves értékelésük szerint az Apple konkurenseihez hasonlóan csökkenő tendenciát mutat: csak 1.6 millió Mac eladást értek el, ami 5.7%-al kevesebb, mint az előző éves eredmény. Az igazságra Január 27-én derül fény, amikor az Apple közzéteszi az időszaki statisztikáit.

A PC-s eladások jelenlegi királya a Lenovo, még a HP-t is lekörözte a világpiacon (az Egyesült Államokban viszont csak a HP és a DELL utáni dobogós helyet érte el a kínai cég) a Gartner szerint. Az IDC mérései mást mutatnak: szerintük a Lenovo 10.8%-al növekedett az Államokban.


Kommentek megjelenítése