Írisz olvasóval érkezhet a következő iPhone?

Tech Hírek   |   2014.01.13 - 05:35   |   Írta: H.A   |   990

Komoly erőket vet be idén a Samsung, hogy végre kibújhasson az Apple árnyékából: jön a Galaxy S5 és egy átdologozott Gear okosóra. Ha hinni lehet a Bloombergnek, valamikor idén áprilisban kerül a boltokba mindkettő.

apple-logo-iris-scanner

Bizonyára senkinek sem újdonság, miszerint írisz olvasó kerülhet a Samsung legújabb csúcsmobiljába - tehát a szemünk felépítése lenne azon személyes ismertetőjegyünk, aminek segítségével feloldhatjuk telefonunkat. Sokan úgy vélik, ezzel próbál majd a koreai cég felülmúlni az iPhone 5s-t, illetve nyomást gyakorolni az Applere, hogy a kaliforniai cégnek esetleg rohamtempóban kelljen legújabb telefonját, okosóráját piacra dobnia. Azért ennyire ne szaladjon el velünk a ló. A Samsung ügyvezető alelnöke Lee Young Hee is csak annyit nyilatkozott a Bloombergnek, hogy a retina alapú azonosítás sokakat hoz lázba, de jelenleg még ők is csak fontolgatják egy ilyen szenzor alkalmazását. Nos, itt szögezzük le azt is, hogy nem is nagyon láttunk eddig a piacon olyan méretű írisz szkennert ami beépíthető volna akár egy phabletbe. Az idei CES-en nagy sikert arató The Myris (http://www.eyelock.com/) is legalább egy régi Macintosh egerével megegyező méretű - mindezt 200-300 dollárért. Ahhoz, hogy legyen értelme ilyesmit a Samsungnak bemutatnia legújabb mobiljában, minimum hozniuk kell az iPhone 5s TouchID szenzorának apróságát és könnyedségét. Maradjunk annyiban, hogy több mint valószínű, egyik gyártó sem fog idén ilyesmivel előrukkolni.

Tegyük hozzá: számítások szerint százötvenszer eredményesebb egy írisz szkenner, mint egy ujjlenyomat olvasó. Magyarul sokkal ritkábban oldja fel telefonunkat hibás minta esetén, illetve értelemszerűen nem állnak fent olyan problémák, mint vizes vagy kopottas kéz. Na de, komolyan el tudjuk képzelni, ahogy péklapát méretű okostelefonunkat előkapdossuk és minden egyes alkalommal "összekacsintunk" vele? Mindezt azért, hogy feloldjuk..? Miközben ujjlenyomat olvasó segítségével, mindezt a zsebünkben is megtehetjük. Maradjunk annyiban, hogy jobb ha erre alszik még egyet a Samsung....vagy talán az emberek fantázia pörgött túl kicsit, mint mindig.


Kommentek megjelenítése