A három legtöbb mobilnetet használó telefon iPhone

Tech Hírek   |   2014.01.13 - 22:21   |   Írta: H.A   |   1227

Actix-hourly-users-of-phones 610x372

Az Actix 2013-as mobilinternet használat felméréséből egyértelműen látszik hogy legtöbben iPhoneról neteztek. Az európai és észak-amerikai adatok átlaga szerint óránként majdnem 21 ezer felhasználó  iPhone 4S-ről, több mint 20 ezer iPhone 5 ről és 18 ezer iPhone 4-ről használt net előfizetést. Az átlagot a teljes évre számolták, ezért az 5S és az 5C még nem kapott elég időt feltörni.

Ahogy várható volt, a Samsung a soron következő rivális, a következő három helyezettet a Galaxy S sorozat tagjaival érte el. A különbség olyan nagy, hogy összesítésben is kevesebb mint az iPhone 4 felhasználóinak száma, viszont ha hozzávesszük a többi készüléküket is a lista lentebbi részeiről, úgy is csak a harmadik helyet hozzák be.

Actix-MB-per-hour-all-subscribers 610x484

Egy másik mérés az óránkénti adatmennyiségre fókuszált, és itt kicsit máshogy alakult a sorrend. Ez valószínűleg annak köszönhető hogy az újabb iPhoneok gyorsabb adatkapcsolatra képesek, szóval a meglepetést itt is inkább az okozza, hogy a Galaxy S3 lehagyja az S4 adatait.

Habár az eladási ráták alapján az Androidos készülékek száma jóval az iPhone fölött van, az Actix bizonyította hogy a készülékekre lebontott használat alapján sokkal jobban ki vannak használva az Apple telefonok, legalábbis Európában és az államokban.

(Egyébként érdekes, de a 3GS ahhoz képest hogy már lassan öt éves telefon, még mindig szép helyet foglal el a listán)


Kommentek megjelenítése