Google Chromecast VS. Apple TV

Tech Hírek   |   2014.01.10 - 19:32   |   Írta: Máté Gergő   |   1282

Tavaly nyáron érkezett az Apple TV riválisa a Google műhelyéből. A 35 dolláros eszköz nem kapta meg az „Apple TV gyilkos” címet, ám eléggé megszorongatta versenytársát.

Dizájn szempontjából a Chromecastról elmondhatjuk, hogy igen apróra sikerült, éppen ezért könnyű összetéveszteni egy pendrive-al. HDMI porton keresztül képes csatlakozni TV-hez és monitorhoz, a másik oldalán LED jelző és egy micro-USB port kapott helyet.

81dgptmSieL. SL1500  0-680x501

Tartozékként HDMI extendert, és micro-USB kábelt mellékeltek. Sajnos a TV-hez való csatlakoztatás mellett külön áramforrásra van szüksége a Chromecastnak, amit a micro-USB porton keresztül valósíthatunk meg. A telepítéshez mindenképpen érdemes az applikációt letölteni (ezt iOS-en is megtehetjük!) ami nagyjából 3 percet vesz igénybe. A lépések egyértelműek és a Wi-Fi kapcsolat megléte esetén pillanatok alatt kezdődhet is a használat.

Az Apple TV és a Chromecast streamelési módja teljesen eltérő. Míg az előbbi bármilyen Mac és okostelefon vagy tablet megléte nélkül használható, a Chromecast egy átjáró a PC-s és telefonos tartalmak, valamint a TV-s tartalmak között.

A videó lejátszás nagyon rugalmas, a Chromecast szinte magától találja meg a tartalmakat. Bónusz funkcióként a Chrome böngésző (több lappal) teljes mértékben használható a TV-n is.

Photo Jan 08 12 53 36 AM-300x533

Összegzésként azt tudjuk elmondani az Google eszközéről, hogy olcsó és igen egyszerű a kezelése, kis mérete miatt pedig remekül hordozható. Másrészt viszont jelenleg igen kevés alkalmazás található hozzá és a felhasználónak MUSZÁJ rendelkeznie egy okos telefonnal, tablettel vagy számítógéppel az irányításához.


Kommentek megjelenítése