Ugyanolyan sikeres lehet az idei legdrágább iPhone, mint a tavalyi iPhone X

Almás Pletykák   |   2018.06.19 - 18:15   |   Írta: SzavaRicsi   |   4238
19. jún Ugyanolyan sikeres lehet az idei legdrágább iPhone, mint a tavalyi iPhone X

Ezúttal Dél-Koreaából érkezett a pletyka, amely felborítja az összes eddigi találgatást.

A The Bell forrásai szerint az Apple 45 millió 6,5 colos OLED panelt rendelt első körben az idei iPhone-okhoz. Ez a pletyka teljesen ellentmond a korábbi hírünknek, miszerint a tech cég az LCD-s okostelefonjától várja majd idén az eladások többségét.

Az ázsiai lap továbbá azt is előrevetítette, hogy az idei legolcsóbb iPhone csak késéssel érkezik a piacra, a felső érzékelősáv nyújtotta gyártási nehézségek miatt.

A szakértők többsége mostanra arra számít, hogy idén mindegyik almás okostelefonon megjelenik a notch. Mindeközben korábban már arról is hallottunk, hogy az Apple jó úton halad az LCD-s megoldás kivitelezésével. A The Bell most ennek mondott ellent.

Arról is beszámoltunk nemrég, hogy az Apple állítólag kevesebb érdeklődést vár az idei okostelefonoktól, mint tavalyiaktól. Egy meg nem nevezett forrás szerint a cupertinóiak a tavalyi 100 millió helyett csak 80 millió kijelzőt rendeltek az új iPhone-ok első negyedévére. Amennyiben ez az állítás valós, a The Bell szerint az Apple megrendelésének több mint felét teszik ki a 6,5 colos OLED megjelenítők.

Az almás mobilok gyártásának többségét idén is a Foxconnra bízzák. A hírek szerint a kínai cég gyártja majd az összes 5,8 colos OLED-es iPhone-t, a 6,5 colos OLED-esek 80-90 százalékát, míg az LCD panelesek 30 százalékát. A fennmaradó rész összeszerelése a Pegatron és a Wistron feladata lesz.

A The Bell forrásai erősen felkavarták az iPhone-ok pletykáinak vizét. A koreai lapnak egyébként eddig nem voltak olyan komoly jóslatai, amelyek később megvalósultak volna, így nem érdemes túlzottan nagy következtetéseket levonni ebből a hírből.

Forrás: AppleRider/AppleInsider

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése