08. jún Az Apple gyengülésre számíthat az idei iPhone-októl

Az Apple gyengülésre számíthat az idei iPhone-októl

Almás Pletykák           2018.06.08 - 20:15           Írta: SzavaRicsi           1872

Idén visszaeshetnek az iPhone eladások?

Gyengülésre számíthat az Apple az idei iPhone-októl a Nikkei Asian Review forrásai szerint. A meg nem nevezett beszállítói forrás alapján a cupertinói tech cég akár húsz százalékkal kevesebb okostelefon-eladásra számíthat az idei modellektől, mint a tavalyiaktól.

Az amerikai cég az iPhone X, 8 és 8 Plus modellek indulása előtt 100 millió készülék legyártására elegendő alkatrészt rendelt, de két másik forrás szerint az Apple idén csak 80 millióval számol.

A Nikkei is azt az álláspontot foglalja, hogy az Apple három mobilkészüléket mutat be idén. Két modellt a költségesebb OLED kijelzővel várnak, amíg a harmadiktól a spórolósabb LCD technikára számítanak.

Az oldal információi szerint az Apple figyelmeztette a beszállítóit, hogy idő előtt kezdjenek el készülni az OLED panelek gyártására, hogy ne fordulhasson elő hasonló késés, mint a tavalyi jubileumi iPhone esetében. Az egyik beszállító azt is állítja, hogy az Apple egy hónapos csúszással gyártja majd az LCD kijelzős iPhone-t, hogy kiküszöbölhessék a fennakadásokat a drágább modelleknél.

A tippelések szerint az Apple idén már mind a három készülékében a FaceID arcfelismerő rendszert alkalmazza majd a feloldásra, amely számára egyelőre nélkülözhetetlen a kijelzősziget. Az iPhone X-ből csak notchként megismert fenti sáv integrálása a folyadékkristályos kijelzőbe nem tűnt egyszerű feladatnak, de a pletykák szerint az Apple-nek sikerült megoldást találnia a nehézségre, így kezd kizöldülni a gyártáshoz vezető út.

Forrás: AppleRider/AppleInsider

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése
Több Apple hír
21. szept

Kié a világ első eladott iPhone XS mobilja?

Tech Hírek

Az első 2018-as új iPhone-t könnyen kikövetkeztethető módon a világ másik felén adták el.

Bővebben

20. szept

Útra keltünk, irány a legújabb iPhone-ért!

Tech Hírek

A HasználtAlma csapata egészen Bécsig zarándokol a legújabb iPhone-okért.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben