Újabb területen múlta jócskán felül az iPhone XS Max a Google Pixel 3 XL-t

Tesztek   |   2018.11.03 - 21:30   |   Írta: SzavaRicsi   |   3368
03. nov Újabb területen múlta jócskán felül az iPhone XS Max a Google Pixel 3 XL-t

Nincs kétség: játékban is egyértelműen az almás mobil a nyerő.

Mióta megérkezett a Google saját okostelefonjának új változata, a tech szakoldalak sorra mérik össze a Pixel 3 XL tudását az iPhone XS Max-ével. Az igazság azonban, hogy a megnyerő specifikációk ellenére a Google üdvöskéje eddig csúnyán alulmaradt az iPhone-okkal szemben.

Az AppleInsider ebben a körben nem egy szintetikus tesztre bízta a döntést, hanem a játékbeli teljesítmény alapján hirdettek győztest. Lássuk, hogy hogyan szerepel a két mobil szemtől szemben a világ legnépszerűbb játékában, a Fortnite-ban.

 

Először is mindkét mobilt 34 százalékos töltöttségi szintre merítették. Innen indult a teszt. Hatvan percnyi játék után 5 százalékos akkumulátorral tették le a Pixel 3 XL-t. Jöhetett az iPhone XS Max, amire szintén egy óra játék várt.

Már első pillantásra is szembe tűnik a kijelzőbeli különbség. Az iPhone képe szebb és világosabb is, mint a vetélytársáé. Persze ez nem beállítás kérdése volt, hiszen mindkét mobilt maximális fényerőn tesztelték. Ezután az almás mobil stabilitása tűnt fel, hiszen a Pixel időnként csak akadozva adott képet, míg a XS Max stabil FPS szám mellett futtatta a Fortnite-ot. Érdekes módon idővel a Pixel 3 XL rontott a játék grafikai beállításain, valószínűleg a hosszabb üzemidő érdekében, míg az iPhone-on a százalékok csökkenése nem befolyásolta a részletességek. Még ennek ellenére is csupán 21 százalékot merült az almás mobil akkumulátorja a teszt alatt, míg a Google Pixel 3 XL a halványabb kijelző és az adaptív grafika ellenére is 29 százalékot veszített a töltöttségéből.

Az eredmény tehát egyértelmű: az iPhone itt is tarolt az egyébként árban nem is annyira távol álló Pixel 3 XL-lel szemben. Ráadásul magáról a mobil kijelzőjének a formáiról még nem is beszéltünk, hiszen amíg az iPhone-nál a megszokott méretű káva kivételével a teljes képernyőn folyik a harc, addig a Google Pixel 3 XL érthetetlen nagyságú kameraszigete mellett elsötétül a kijelző, azaz fektetve a két szélen feket sávok éktelenkednek a Fortnite mellett.

Forrás: AppleRider/AppleInsider

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése