A befektetők bosszúsak: titkolózni kezd az Apple az iPhone-okról

Tech Hírek   |   2018.11.02 - 15:30   |   Írta: SzavaRicsi   |   2955
02. nov A befektetők bosszúsak: titkolózni kezd az Apple az iPhone-okról

Az okostelefon-piac hatására stratégiát vált az Apple. Fontos adatot kezdenek titkolni az iPhone-okról.

Az Apple tegnap megjelent közleménye alapján újabb rekord negyedévet zártak szeptember 29-én. A 2018-as pénzügyi évükben 62,9 milliárd dolláros bevételt jegyeztek, ami 20 százalékos növekedésnek számít az egy évvel korábbi jelentéshez képest.

Mint az egy ideje fennáll, az Apple kasszájába érkező pénz több mint fele az iPhone-ok eladásából származik. A piac azonban fordulóponthoz érkezett, hiszen az okostelefon vásárlások stagnálni, de inkább csökkenni kezdenek, ami alapesetben nem tenne jót az Apple üzletének. Persze kiváló stratégák dolgoznak az Apple pénzügyi részlegén. A cupertinóiak azzal védik ki a helyzetet, hogy elkezdték fokozatosan feljebb tornázni a mobiljaik átlagárát, így kiegyensúlyozva a csökkenő keresletet.

A képlet pedig működik, hiszen az Apple tovább gyarapodik. A bevétel nőtt az iPhone-ok eladásának stagnálása ellenére. Éppen ezért a cég úgy döntött, hogy a jövőben nem közli a befektetők felé a kevésbé fényes adatot, vagyis azt, hogy hány mobilt sikerült eladniuk az eltelt negyedév alatt. A bevétel és a profit elég információt közöl majd szerintük a jelentésekben.

A befektetők szerint azonban még mindig releváns adat az eladott példányszám, ezért kissé megrengett a hitük a cégben. Jól tükrözi ezt, hogy a bejelentés után esni kezdett az Apple részvényeinek értéke.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése