iPhone XR vs Galaxy Note 9 sebességteszt – videó

Tesztek   |   2018.11.02 - 19:20   |   Írta: SzavaRicsi   |   4545
02. nov iPhone XR vs Galaxy Note 9 sebességteszt – videó

Tisztán látszik, hogy miben remekel igazán, illetve miben teljesít gyengén az iPhone XR a nagymenőkhöz képest.

Az iPhone XR egyértelműen egy vadállat, ha a nyers teljesítményről van szó. A világ legerősebb mobilchipjével, vagyis az A12 Bionic-kal a fedélzetén erőben osztozik a XS és XS Max modellekkel, a memóriakapcitás azonban csupán 3 GB, a nagyfiúk 4-éhez képest.

Ez jogosan vet fel aggodalmakat, hiszen a mobilipar nagyrésze manapság már a négyet is kevesli, akármennyire is bizonygatja az Apple, hogy nem hatalmas számokra, hanem optimalizációra van inkább szükség.

De hogy ebben mennyire van igaza a 3 gigás XR esetében? Az alábbi videóban kiderül.

 

Itt ugyanis a XR sebességét mérik össze a Samsung Galaxy Note 9-ével. Tudniillik, a másik oldalról az androidos ellentábor egyik csúcsjelöltje feszül neki a legolcsóbb idei iPhone-nak, a saját 8 GB RAM-jával és nyolcmagos Snapdragon 845-ös chipsetjével.

Az eredmény döntetlen, a verseny azonban mégsem tűnt ennyire kiélezettnek az elején. Ahogyan láthattuk, az A12-es chip a XR belsejében sem hoz szégyent a fejlesztőkre. Erőből szépen felülmúlja az almás mobil a Note 9-et, aminek végül akkor sikerül felzárkózni, amikor a XR-nek újra be kell tölteni néhány alkalmazást. Lássuk be, a 3 GB valóban kevés a 8-cal szemben, erőben viszont nagyon odatette magát a XR. Olyannyira, hogy skerült kiegyensúlyozni a hatalmas memóriabeli különbséget.

Az összehasonlítás kapcsán még érdemes megemlíteni, hogy a Note 9 ára durván 1150 euró körül van, míg az iPhone XR-t közel 850-ért vesztegeti az Apple. 

Forrás: AppleRider/

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése