PITAKA - Az egyik legmenőbb iPhone tok

Tesztek   |   2017.06.12 - 17:24   |   Írta: H.Alma   |   18118
12. jún PITAKA - Az egyik legmenőbb iPhone tok

A világ legkönnyebb telefontokjait gyártja a hat éve alapított PITAKA vállalat. Vezérmondatuk a következő: „Stay slim, stay simple”.

Ebből is sejthető, hogy ők inkább a minimalista dizájn hívei, de ez nem akadályozza őket abban, hogy high-tech anyagokkal dolgozzanak. Ha valaki nagyon különleges, ritka, egyedi kiegészítőt keres az iPhone-jára, akkor a PITAKA termékeit keresse!

Hogy miért is?! Mert 100 százalékban aramidból is készítenek tokokat szeretett eszközeinkre.

De mi az az aramid?

Laikus fejjel azt mondanám, hogy kevlár. Bővebben kifejtve, az aromás poliamidok csoportjába tartozó vegyületeket soroljuk ide. Ezek magas ütésállóságukkal, szakítószilárdságukkal hívják fel magukra a figyelmet.

Az aromás poliamidok: a polimerláncban aromás gyűrűket tartalmazó poliamidok. Az utóbbi években sikerült javítani a hőállóságát, és csökkentették a nedvességérzékenységét a tudatos molekulatervezésnek köszönhetően.

Három alaptípusa lett sikeres:

  • para-feniléndiamin-ftálsavamid (Kevlar)
  • meta-feniléndiamin-ftálsavamid (Nomex)
  • részben aromás poliamid (Trogamid)

Első két típus csak a benzolgyűrűhöz való kapcsolódás helyzetében tér el egymástól.

para-feniléndiamin-ftálsavamid

meta-feniléndiamin-ftálsavamid

 

Nehéz a megmunkálása, de az aramid kompozit mégis olcsóbb a karbonszálasnál, ebből fakadóan széles körben alkalmazzák.

Felhasználási területei:

  • hadipar (golyóálló mellények)
  • védőfelszerelések (sportfelszerelés, tűzálló ruházat)
  • kompozitipar (versenyautó, kajak, vitorlavászon)
  • autóipar (fékbetét, abroncs, ékszíj)
  • repülés- és űrtechnika

Ennyit a kémiáról. Mindent összevetve, milyen jó már, hogy kapunk egy golyóálló tokot a telefonunkra!

Teljes védelemről értelemszerűen nem beszélhetünk, ezért kapunk minden tok mellé egy edzett üveg kijelzővédőt, ami 0,33 milliméter vastag. A tok egészen hihetetlen 0,65 milliméter vékony. Szinte lehetetlen rajta olyan karcolást okozni, ami meglátszana és a színe sem fog kifakulni az évek múltával. Konkrétan össze-vissza hajlítgattam magát a tokot, de akkor sem sikerült eltörnöm.

Kevesebb, mint 12 gramm a tömege, szóval tényleg nagyon könnyű és tapintásra is nagyon kellemes érzést nyújt. Különböző színekben hozzávetőlegesen 14 000 forint körüli áron vásárolható meg.

A másik változata fából, vagy bambuszból készül, attól függően, hogy ki mit választ. Ez 0,9 milliméter vastag és maximum 25 grammot nyom. A fa tok is Aramidcore technológiával készült, melyben két fa réteg közé beillesztettek egy aramid réteget.

Számos lehetőségünk van a fa típusát kiválasztani, mint például rózsafa, cseresznyefa, bambusz, mogyorófa stb. a tokok beszerezhetők az AlmaShop-ban.

Forrás: Androbit

Kapcsolódó cikkek: 

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés


Kommentek megjelenítése