iPhone 7 tokokat teszteltünk

Tesztek   |   2016.10.16 - 19:30   |   Írta: Alma_PR   |   30400
16. okt iPhone 7 tokokat teszteltünk

Leesett és összetört. "Srácok, tud valaki kijelzőt cserélni?"

Hallottuk már mindannyian legalább egyszer ezt a felkiáltást a szerkesztőségben, és valószínűleg ezzel nem csak mi vagyunk így.

Valamint, az Apple 2014-ben úgy döntött, hogy a legújabb fejlesztésű iSight kamera már nem fér el a készülékházban... Még egy törékeny pont. Ez a helyzet sajnos, az iPhone 7 esetében sem változott.

Mi a megoldás?

Rövid és tömören: használjunk tokot, hiszen az nem csak védeni fogja a készüléket, hanem a kamera kérdést is megoldja, állítja az Apple.

A probléma azonban nekünk felhasználóknak nem ennyire egyszerű, mivel vagy választjuk a gyári iPhone 7 tokot súlyos összegért, vagy megpróbálkozunk egy ismeretlen, vagy ismertebb gyártó jobb árfekvésű darabjával. 

Szerencsére a PhoneBox.hu  felajánlotta, hogy bátran válasszunk a palettájáról, amit szeretnénk és teszteljük őket kedvünk szerint, hogy ti már véletlenül se nyúljatok mellé.

Választunk. De melyiket?

Finoman fogalmazva sem kellett kétszer mondani, de próbáltuk visszafogni magunkat. Kiválasztottuk a számunkra legfontosabb szempontokat és összevetettük a legnépszerűbb termékekkel. Tehát a 3 legjobb iPhone 7 tok a következő, az alábbi szempontok alapján:

Legyen vékony és láthatatlan!

Az abszolút favorit a PhoneBox saját márkás Liquid Crystal és Liquid Smoke tokja. Vékony 0,5mm-es TPU szilikon anyagból készült tok, ami érzésre jobban feszül a telefonra, mint a hasonló termékek.

Szerencsére ennek az anyagnak már köze sincs a régről ismert nyúlós borzalmakhoz, amit az aluljárókban, ha jól emlékszem ezerötszáz és kétezer forint között valahol vesztegetnek mostanában. 

A gombok, szilikon tokhoz képest tökéletes kidolgozásúak és egész jól működnek. Szerencsére, az összes termékhez hasonlóan dobozban kapjuk kézhez a tokot, így akkor sem kell szégyenkeznünk, ha ajándékba adjuk. Teljesen átlátszó és sötétebb árnyalatban is kapható. Nekünk tetszik, de sokaknak ez a védelem nem elég. Ár/érték arányban ez a győztes: 3790Ft.

2. Inkább egy ütésálló kéne?

Szépnek szép, jónak is jó, de valami olyan kéne, amit ha kiejtek a kezemből egyben tartja a telefont is. Ránézésre az iPAKY Survivor tok tűnt erre a célra a legmegfelelőbbnek, így ez volt a rendelésben a második iPhone 7 tok. 

A tok, a mostanában hangzatos Hybrid technológián alapul. Semmi csodára nem kell itt gondolni, ez a megoldás egyszerűen csak a szilikon és a kemény tokok előnyeit egyesíti (mondjuk ez annyira nem rossz találmány). A hátlap rombuszmintás, fekete ütéselnyelő TPU anyag, a keret pedig SpaceBlack, vagy Silver névre hallgat. Szerencsére a minőségéhez és nevéhez méltóan dedikált gombokkal rendelkezik és nem szilikon anyagból formázottakkal. A nyomáspont ennek köszönhetően gyári érzetű és ez mindenképpen plusz pont.

A tok, az iPhone 7-re téve nem tűnik olyan vastagnak. Inkább mindennapi viselet érzésünk van. Hamar hozzá lehet szokni a méretéhez. Nem csúszik, nem lötyög, csak védi a telefont. 

Senki nem merte eldobni benne a saját iPhone 7-jét, de ez nem hiszem, hogy a tok hibája lenne. (Szerencsére nem kell visszaadni a tokot, így ha bulizni megyek, én ezt viszem magammal.) Ár: 7490, és minden egyes forintját megéri.

3. Elegáns és nem mindennapi!

Ostrich Skin: Valódi bőrből készült, struccbőr mintázatú, masszívnak tűnő tok, egy szép dobozban. Kívülről csak ennyi, de mit tud még?

Ilyet még nem láttunk! Legalábbis én biztosan nem. A tokot kivettem a dobozából rá akartam tenni a telefonra, a belsejében egy csillogó fémlapot találtam, ami kihúzva kiderült, hogy egy SIM tű. Ismerek olyan embert, aki ölni tudna egy ilyen tokért, mert mindig a pénztárájában kotorászik egy gémkapocs után. Mondjuk, ő sem lenne előrébb a dologgal, mert hova teszi az éppen nem használt kártyát? 

Ekkor észrevettem, hogy a tok tetejében pedig egy SIM kártya tartó van. Oké, egy-null oda.

További érdekesség, hogy a hátlapba egy fém mágnes-lap van beleöntve, ami a mostanság divatos mágnesen autós-tartókhoz jó, így nem kell egy külön fémlappal bűvészkedni.

Nekem személy szerint a 3. tetszett a legjobban. Jó fogás, tökéletes anyagok. Bordó színben pedig még különleges is. Bőrtokhoz képest a legjobb ár érték arányban: 7990Ft!

Ha még több iPhone 7 tok közül szeretnél válogatni a PhoneBox.hu weboldalán megteheted.

Folytatjuk...

 


Kommentek megjelenítése