XVIDA vezeték nélküli töltő

Tesztek   |   2016.11.27 - 13:52   |   Írta: B.Balázs   |   12900
27. nov XVIDA vezeték nélküli töltő

Ha eddig nem tudtad, mit szeretnél karácsonyra...

Néhány hónappal ezelőtt, egészen pontosan májusban írtam a szlovén XVIDA cég újdonságáról, a vezeték nélküli töltőcsaládról. Óriási szerencsémre sokan olvastátok a cikket, és érdeklődtetek a termék iránt, így a gyártó jóvoltából nagyjából három hónapja elfelejthettem, hogy a telefonom alján található egy Lightning csatlakozó. 

Legnagyobb félelmem maga a tok mérete volt, ugyanis valahogy bele kellett építeni a töltőmodult, ám a doboz felbontása után boldogan állapítottam meg, hogy szinte még vékonyabb is lett a telefonom, mint az eddig viselt Apple bőrtokban. A csomagban három típusú töltő érkezett, melyek bőven elégnek bizonyultak az elmúlt időszakban. Egyetlen egyszer  sem merültem le azért, mert elfelejtettem volna tölteni a telefont, ahogy azelőtt néhányszor sikerült. 

Az első típus egy álló asztali töltő, mely a monitorom mellett elhelyezve találta meg a boldogságot. Egyrészt baromi jól néz ki, és azóta mindenki, aki látta ilyet akar, másrészt tényleg kifejezetten praktikus is. 

A második típus egy falra rögzíthető, mágneses megoldás. Az éjjeliszekrény oldalára ragasztva tett boldoggá, ugyanis több megközelítésből is hasznosnak bizonyult.

  1. A mágneses megoldásnak köszönhetően töltés közben is kényelmesen használhatjuk a telefonunkat.
  2. Mivel maga a töltő rész világít, így ha már sötétben fekszünk, akkor is kényelmesen felragaszthatjuk a töltőre a készüléket. 
  3. Éjszaka, ha esetleg ki szeretnénk menni a szobából, elég csak elmozdítani a telefont és a világító LED bőven ad annyi fényt, hogy ne égjen ki a retinánk, de lássuk, hogy mi van a lábunk előtt.

Azoknak is van megoldás, akik sokat ülnek autóban, ugyanis a harmadik típust a szélvédőnkre - vagy ha a B opciót választjuk, akkor a szellőzőrácsra – rögzíthetjük. A mellékelt USB-s szivargyújtó töltő és kábel használatával nem csak egy iszonyatosan menő, mágneses rögzítési megoldásunk lesz, hanem még tölthetjük is közben a telefont. Meglepő módon pár nap alatt visszaszoktam a telefonos navigációra, az autó beépített kijelzője helyett.

Az XVIDA olyan megoldást kínál ezzel a töltőcsaláddal, amilyet nem igazán találhatunk meg a konkurens cégek kínálatában. Gyors, nem melegszik, nem megy tönkre tőle az akkumulátor és olyan iszonyatosan jól néz ki, hogy többen meg akarták venni, amióta használom. Kölcsönbe kaptuk a cuccot, de én ezt bizony nem adom vissza. Alanyi jogon adnám mindenkinek, aki új telefont vásárol, szóval kedves Apple, tessék az iPhone 8-at így elkészíteni, ugyanis a konkurencia már egy ideje kínál ilyen megoldást.

Egy hónap múlva karácsony, és aki kedvet kapott, bátran rendelje meg, ugyanis a szomszédból küldik a cuccot és a futár néhány nap alatt itt van. 

XVIDA




Kommentek megjelenítése