iPhone SE 2 – minden remény odaveszett?

Tech Hírek   |   2018.09.16 - 20:10   |   Írta: SzavaRicsi   |   17472
16. szept iPhone SE 2 – minden remény odaveszett?

Feladhatjuk az iPhone SE 2-ről szóló reményeinket?

Az iPhone XR megjelenésével az Apple újra egy olyan szériát nyitott, amely különcként szolgálja azokat a vásárlókat, akik nem szeretnék kifizetni az iPhone XS és XS Max borsosabb árát. Nem egy egyszerűen kisebb és kevesebbet tudó mobilról van szó, hanem egy olyan készülékről, amit külön úgy tettek össze, hogy visszább szoríthassák a költségeket. Egyedüli LCD kijelzősként, egykamerásként, alumínium házúként az Apple 2018-as felhozatalában.

Az itthon 300 000 forintos árról induló készülék elég közel áll a „nagyokhoz” ahhoz, hogy az alacsonyabb árával kecsegtető választás legyen, aminek örülünk, de nagyon valószínű, hogy ezzel egy sokakat elszomorító üzenetet is kaptunk az Apple-től.

Mégpedig azt, hogy az SE 2-ről szóló reményeinket jobb, ha teljesen eldobjuk.

Nem, nem amiatt, mert Tim Cook és csapata nem mutatta be a szeptemberi keynote színpadán a várt iPhone 5 házába csomagolt csodát. Emlékezzünk vissza, 2016-ban az SE is egy márciusi napon érkezett.

A kompakt, egykezes felhasználásra még éppen ideális mobil vesztét inkább az jelzi, hogy az Apple kivette a kínálatból a klasszikus SE-t a XR érkezésével. Amennyiben egy utód kiadására készülnének, a klasszikus SE-t valószínűleg a kínálatban tartották volna egészen az újonc bemutatójáig.

Az iPhone 4 házán alapuló SE 2. Szép, nem? Na, sajnos belőle nem lesz semmi.

Arról nem is beszélve, hogy ha abban a formában kapnánk egy iPhone SE-t, mint ahogyan azt előre megálmodtuk, az kigolyózná az Apple kínálatának nagyrészét. Az iPhone 7 és iPhone 8 valószínűleg senkinek sem kéne, ha megérkezik egy A12-es chippel szerelt, Face ID-s mobil. Az Apple pedig nagyon ritkán hoz olyan döntést, ami ilyen szinten felborítaná a termékei erőviszonyait.

Az iPhone SE 2 így bizonyára egy soha be nem igazolódó pletyka marad, amelyet szépen lassan elfeledünk. Azért néha, amikor megpillantjuk az elképzelések alapján készített grafikákat, biztosan azt mondjuk majd, hogy „de jó lett volna”.

Hiszen az SE 2 bombasikerre volt hivatott. Főleg az alapján, amiket az elemzők vártak. Egy Face ID-s, vékony kávás, korszerű mobil az iPhone 5 házában? Azoknak, akiknek hiányzik az egykezes használat, igazik felüdülés lett volna ez a mobil. Igaz, vastagabb kissé, de erősebb is, ráadásul a zsebek is kényelmesebben fogadják. Az SE és a X hibridjét imádtuk volna, de be kell látnunk. Minimálisra csökkent az esély, hogy valaha érkezik még egy, az iPhone 5 házába tuszkolt fenevad. Pedig milyen jó is lett volna.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése