Minden amit tudunk az iPhone XR-ről

Apple Hírek   |   2018.09.14 - 14:04   |   Írta: Zakariás Zsombor   |   8969
14. szept Minden amit tudunk az iPhone XR-ről

Bár beszélhettek volna többet is az Apple keynote-ján a legújabb olcsó kategóriás iPhone készülékről, nagyon sok újdonságot hozott ez az okostelefonjuk is.

Gyönyörű alumínium és üveg dizájn 6 új színben

Az iPhone 8-hoz hasonlóan, az iPhone XR is egy alumínium házat kapott, matt fényezéssel. Ehhez társul az eddigi legellenállóbb széltől szélig húzódó kijelző, ami telefonban valaha is helyet kapott. A két üveglap – a készülék hátlapja és kijelzője – így tökéletesen illeszkedik a már megszokott 7000-es alumíniumhoz. Természetesen az üveg hátlap lehetővé teszi a vezeték nélküli töltést, amit már az iPhone X-ben és az iPhone 8-ban is megszokhattunk.

Hogy minél több választási lehetőségünk legyen, az Apple mérnökei 6 új színnel kedveskedtek nekünk: fehér, fekete, kék, sárga, korall és (PRODUCT)RED (piros). A hét rétegű színezési procedúrának köszönhetően az üveg hátlap és az alumínium keret színei tökéletesen passzolnak egymáshoz. Ez az új dizájn lehetővé teszi az IP67-es csepp- és porállóságot, ami megvédheti a készüléket a mindennapi balesetektől, mint például a kilöttyenő kávétól, teától, vagy egy hirtelen jött esőtől.

Persze mint minden készülék esetében, ha az iPhone XR-ből egy (PRODUCT)RED kivitelt választunk, a vásárlási összeg egy része azonnal a HIV/AIDS kutatási szervezetekhez kerül, ami lehetővé teszi a gyógyítás és megelőzés finanszírozását.

 

A legkorszerűbb LCD kijelző, ami valaha is okostelefonba került

Az új eljárással készülő 6,1 colos "Folyékony Retina Kijelző" lehetővé teszi a gyönyörű színmegjelenítést és a True Tone technológiával a még természetesebb megjelenítést. Az új gyártási technológia teszi lehetővé a már megszokott vékony keretet LCD kijelző esetén, ami ugyan kicsit vastagabb, mint az iPhone X-ben megszokott káva, de saját kategóriáján belül még így is egyedülálló.

Az iPhone XR támogatja a gyors és egyszerű gesztusokat, amiket szintén az iPhone X-ben ismerhettünk meg, mint például a koppintás az ébresztéshez, felhúzás a telefon feloldásához, az Értesítési központ és a Vezérlőközpont lehúzása, valamint az új aptikus érintést, ami a gyors kamera elindítást és vaku bekapcsolását segíti elő.

 

 

A12 Bionic processzor új generációs Neurális Motorral

Az Apple által tervezett A12 Bionic az eddigi legokosabb és legerősebb okostelefon-processzor, valamint az egyik legelső 7 nanométeres chip, ami telefonhoz készült. A hatmagos CPU-ból kettő nagy teljesítményű, ami 15%-kal lett gyorsabb, és 4 energiatakarékos, amik 50%-kal lettek hatékonyabbak. A négymagos GPU pedig 50%-kal lett gyorsabb. Még ezzel a hatalmas teljesítménnyel is az iPhone XR másfél órával tovább képes üzemelni egy feltöltéssel, mint az iPhone 8 Plus.

Az új generációs Neurális Motor tovább fejlesztett gépi tanulása felelős mindenért, kezdve a fotózástól, egészen a kiterjesztett valóságig. Mindennek köszönhetően az A12 Bionic 5 trillió számítást képes elvégezni másodpercenként, míg az A11 Bionic „csak” 600 milliárdot. Ez a teljesítmény új kapukat nyit meg a kiterjesztett valóság és a valós idejű gépi tanulás felé. Ezért mostantól a fejlesztők is lehetőséget kapnak a gépi tanulás továbbfejlesztéséhez az alkalmazásaikon belül a Core ML-nek köszönhetően.

 

 

Face ID, a legbiztonságosabb arc alapú azonosítás

Az iPhone XR is megkapta ugyanazt a továbbfejlesztett Face ID-t, amit az iPhone XS és XS Max is. A gyorsabb és biztonságosabb arcészlelést nem csak a TrueDepth kamera továbbfejlesztése, hanem rengeteg szoftveres újítás és gyorsítás tette lehetővé. Éppen ezért sokkal gyorsabban és biztonságosabban oldhatjuk fel iPhone-unkat, fizethetünk Apple Pay-jel és zárhatjuk le az ezt támogató alkalmazásainkat egyetlen pillantással.

 

 

Továbbfejlesztett egylencsés nagylátószögű kamera

Ahogy az elsőre azonnal szemet szúrhat, az iPhone XR csak egyetlen hátsó kamerával érkezik, ugyanakkor alig tud kevesebbet a duplakamerával szerelt iPhone-oknál. Ugyanazt a 12 megapixeles nagylátószögű kamerát kapta meg, az új szenzorokkal és az f/1.8-as fényrekesszel, mint az iPhone XS alapkamerája. A továbbfejlesztett képfeldolgozó egységnek, a Neurális Motornak és a feljavított algoritmusnak köszönhetően ezen a készüléken is élvezhetjük a portrémódot bokeh effekttel. Az intelligens HDR jobb kiemeléseket és árnyékokat tesz lehetővé a fotózás során.

Az új Depth Control technológia lehetővé teszi, hogy a felhasználó állíthassák az elmosódás mértékét portréfotó készítése után. A frissített TrueDepth kamerának köszönhetően a szelfik sem néztek ki még eddig ilyen jól portrémegvilágítás effekttel, aminek köszönhetően drámai stúdiófotókat imitálhatunk.

 

 

Vezeték nélküli technológia

Az iPhone XR továbbfejlesztett LTE chipet kapott, ami sokkal gyorsabb letöltési sebességet ígér nekünk. Ezen kívül ez az első alkalom, hogy iPhone-ban bemutatásra került a Dual SIM, ami nálunk azt jelenti, hogy egy nano-SIM-et tehetünk bele és egyet pedig digitálisan írathatunk bele a telefonba.

 

 

iOS 12 újdonságai

Természetesen az iPhone XR iOS 12-vel érkezik, a világ egyik legfejlettebb operációs rendszerével. Az iOS 12-ben egy egészen új oldalát ismerhetjük meg a kiterjesztett valóságnak, a fotók kezelésének és megosztásának, valamint egy még érdekesebb és viccesebb módját a barátainkkal, ismerőseinkkel való kapcsolattartásnak az Animojikkal és a Memojikkal. A Képernyőidő segít megismerni, hogy mennyit használjuk készülékünket és hogy pontosan milyen alkalmazásokat használunk, ha pedig úgy érezzük, hogy valamivel túl sok időt töltünk, akkor korlátozhatjuk a használatát is.

 

 

Árazás

Az iPhone XR 299 900 forinttól indul, amiért egy 64GB-os készüléket vehetünk magunknak, ugyanakkor kapható 128GB-os változatban 319 900 forintértért, és 256GB-os 359 900 forintért.

 

 

 




Kommentek megjelenítése