Tim Cook: Mindenkit ki szeretnénk szolgálni

Tech Hírek   |   2018.09.16 - 11:16   |   Írta: SzavaRicsi   |   3926
16. szept Tim Cook: Mindenkit ki szeretnénk szolgálni

Tim Cook a keynote után beszélt az iPhone-ok árazásáról.

Az iPhone XR, XS és XS Max bemutatórendezvénye után néhány újságnak sikerült elcsípnie az Apple vezérét egy-egy interjúra, ahol a rengeteg kérdés közül az árakról is beszélgettek egy keveset.

A Nikkei Asian Review-nak éppen erről beszélt valamivel bővebben az Apple CEO.  Tim Cook úgy gondolja, hogy a XS és XS Max teljesen megállja majd a helyét a saját szegmensében:

„Mindig is úgy gondoltuk, hogy ha rengeteg innovációt és rengeteg értéket kínálsz, akkor lesz egy réteg, amelyik szívesen fizet érte. Számunkra ez a szegmens elég nagy ahhoz, hogy egy méltányos ütletet csináljunk belőle.”

Az Apple által a szerdai keynote-on bemutatott mobilok közül az LCD paneles, 6,1 colos XR változat volt a legolcsóbb. Ez hazánkban 300 000 forintról indul, 64 GB-os tárhellyel. Borsos egy olcsónak titulált mobilhoz, nemde?

Az almás techcég kínálatában azonban mégsem ez a legolcsóbb mobil. Egy iPhone 7-hez most 180 000 forintért juthatunk az Apple weboldalán, ami már jóval alacsonyabb, mint az új iPhone-ok ára. A 7 és a 7 Plus a legrégibb modellek, amiket még hivatalosan is forgalmaz az Apple. A Plus változat ára 230 000 forintról, az iPhone 8-as 240 000-ről, a 8 Plus pedig 280 000-ről indul, amit a tárhelyek bővítésével tornázhatunk felfelé. A tavalyi iPhone X leesett a termékpalettáról. A jubileumi készülék helyét teljesen átvette a XS modell.

Cook szerint ezekkel az eszközökkel kellően lefedték a piacot. Ráadásul az interjúból kiderült, hogy a céljaik között konkrétan szerepel is, hogy „mindenkit kiszolgáljanak”. Persze innen Magyarországról egy kicsit abszurdnak hangzik ez, miközben a legolcsóbb mobiljuk majdnem 200 000 forintba kerül, de az amerikaiak eltérő keretből gazdálkodnak, amikor okostelefont  indulnak vásárolni.

„Mindenkit ki akarunk szolgálni. Látjuk, hogy nagyon változó az, hogy mit szeretnének a vásárlók, illetve hogy mennyit hajlandóak fizetni.”

Persze nem maradhatott ki az a rész sem, amikor az újságíró megkéri az Apple főnökét, hogy magyarázza meg, mi kerül ennyibe az iPhone-okban. Cook ezúttal ahelyett, hogy a számtalanszor hallott innovációs szöveget adta volna válaszul, a következőt mondta:

„Rengeteg eszköz, amit a múltban vásároltál, most bezsúfolódott egyetlen kütyübe. Ráadásul ez olyan szintekre emelte azokat, amilyeneket nem érhettek volna el külön eszközként.

Az iPhone sokkal nagyobb szerepet tölt be ma az emberek életében mint 2007-ben, az első bemutatásakor.”

Forrás: AppleRider

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése