Egy volt alkalmazott szerint az Apple-nek nem kéne erőltetnie a Touch Bart

Tech Hírek   |   2018.08.31 - 20:35   |   Írta: SzavaRicsi   |   2421
31. aug Egy volt alkalmazott szerint az Apple-nek nem kéne erőltetnie a Touch Bart

Maradjon, vagy menjen a MacBook Prók érintőpanelja?

Chuq Von Rospach, író és volt Apple alkalmazott a blogján kritizálta az Apple hozzáállását a Touch Barhoz. A bejegyzés szerint az Apple-nek nem kéne minden olyan vásárlójára ráerőltetnie a billentyűzet feletti OLED sávot, aki az erősebb MacBook Prókat szeretné használni.

Chuq szerint a techcég egyszerűen beleszerelmesedett a Touch Barba, amit meg is tud érteni. Elmondása szerint elképesztő technika dolgozik a sáv mögött, ami miatt tényleg érdekes a 2016-ban bevezetett panel. Az egyik probléma azonban az, hogy azóta sem kezdett el jobban elterjedni a Macek vonalán.

A mai napig csak a MacBook Prókban találkozhatunk a Touch Barral, ami miatt a fejlesztők gyakran nem használják ki a plusz kezelőfelületet, hiszen a felhasználók csupán töredéke venné igénybe azt. Továbbá az Apple szoftverei is kaptak a blogbejegyzésben, hiszen a volt alkalmazott szerint egy olyan alkalmazás, ami igazán jól működik a Touch Barral, még várat magára.

Két megoldás van kilátásban. Az Apple vagy néhány éven belül eltűnteti a MacBookokról a Touch Bart, vagy elkezdi jobban elterjeszteni azt a többi Macen is. Intő jel lehetett az előbbi felé talán, hogy az iMac Prók bemutatóján nem esett szó az OLED sávról. A történet persze 180 fokos fordulatot venne, ha bemutatnának egy különálló billentyűzetet, amibe szintén beépítenék az érintőpanelt.

A legnehezebben megemészthető részlet mindenesetre az, hogy minden 15”-os MacBook vásárlónak ki kell fizetnie a Touch Bar technológiájáért felszámolt prémiumot, miközben a felhasználók többségének egyáltalán nincs szüksége a billentyűzet feletti érintőfelületre.

Forrás: AppleRider/MacRumors

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése