A microLED technológia lehet az Apple jövője

Apple Hírek   |   2018.08.30 - 19:27   |   Írta: Máté Gergő   |   2373
30. aug A microLED technológia lehet az Apple jövője

Az almás vállalat látogatást tett egy vezető microLED technológiai cégnél.

Az idei évben az iPhone készülékek még LCD és OLED kijelzővelis érkezni fognak, de az Apple már most a jövőre gondol. Az új microLED technológiával készülő kijelzők fényesebbek és energiahatékonyabbak is, ez pedig két olyan előny, amely miatt az Apple amint tehette, felkereste a microLED technológia egyik kulcsszereplőjét.

A tajvani Economic Daily News jelentése szerint az Apple meglátogatta az AUO nevű vállalatot, mellyel egyébként eddig is jó kapcsolatot ápolt. Egy korábbi látogatása során az Apple bejelnette, hogy az AUO-val közösen egy kutatás-fejlesztési központ létrehozását tervezi Longtanban. Ezúttal viszont az Apple más célokból érkezett: az AUO-t és más tajvani kijelzőgyártókat is felkeresett, mivel az almás vállalatot rendkívüli módon érdekli a legújabb technológia. Az AUO az első olyan vállalat, melynek sikerült kifejlesztenie egy színes, aktív 8 hüvelykes microLED kijelzőt. Az idei év utolsó negyedében már meg is kezdhetik a miniLED kijelzők gyártását, de ez az Apple szeretné átugrani ezt az (átmeneti) technológiát és rögtön a microLED kijelzőkre összpontosítana.

Ezek a microLED kijelzők bekerülhetnek a jövő csúcsmobiljaiban az elkövetkezendő néhány éven belül. Egyes jelentések szerint az Apple már az idei Watch okosórában is ezt alkalmazhatja. Egyelőre még nem érkeztek hírek a további lépésekről, de várhatóan a Watch után folyamatosan érkeznek majd a microLED-es iPad, iPhone és MacBook készülékek (hasonlóan az OLED technológiához, ahol szintén a Watch nyiotta a sort).

Az almás vállalat 2014 óta érdeklődik a microLED kijelzők iránt, amikor felvásárolta a LuxVue nevű céget, amely az elsők között foglalkozott ezzel a technológiával. A microLED (ahogy a neve is utal rá) a hagyományos LED technológián alapszik, azonban a microLED-ek mérete százszorta kisebb.

Az idei év elején az Apple állítólag létrehozott egy "titkos gyártóüzemet" a microLED kijelzők készítésére. Erre három oka is lehetett az almás vállalatnak:  észrevétlenül dolgozhat a technológia legjobb verziójának a kifejlesztésén, biztonságosan végezheti a termék karbantartását és tesztelheti a gyártási megvalósíthatóságot.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:
Hamarosan több százmillió iPhone-t fognak lecserélni
Az új iPhone-ok után 1 hónappal támadnak a Google csúcsmobiljai
Miért váltanak a droidosok almára?


Kommentek megjelenítése