Pofátlan iPhone-másolat lett a Motorola legújabb mobilja

Tech Hírek   |   2018.08.19 - 18:35   |   Írta: N Marcell   |   13782
19. aug Pofátlan iPhone-másolat lett a Motorola legújabb mobilja

Már leplezni sem próbálják, honnan jött az ihlet.

A mobilgyártás világában teljesen megszokott dolog átvenni egy-két dolgot a többiektől. A nemrég lefolyt Google Pixel 3-notch-mizériánál sem azon volt a hangsúly, hogy az iPhone X volt-e az első telefon, ami notchot kapott, hanem hogy annak megjelenése után kezdte el a többi gyártó tömegesen ontani a bemetszéssel rendelkező készülékeket. Persze az Apple sem szent: egyik mottójuk szerint ők nem az elsők, hanem a legjobbak akarnak lenni egy-egy területen - ez remek indok, amivel meg lehet magyarázni azt, ha valami átvételre kerül a konkurencia dizájnjából.  Egy szó mint száz, kisebb-nagyobb lopások bűnét szinte minden egyes gyártó elkövette, amivel nincs is gond, hiszen egy-egy elem külöböző értelmezései és kivitelezései azt jelentik, hogy az ipar folyamatosan fejlődik és halad. Ezzel szemben persze vannak azok a pofátlan lopások, amikor még a fáradtságot sem veszik, hogy kissé elmaszkírozzák, honnan jöttek az ötletek. A mai nap pontosan erre van egy remek példánk, íme a Motorola P30. 

 

 

Mit is mondhatnék még erről a telefonról, ami nem jön le első blikkre? 6.2 hüvelykes kijelzőjével és lekerekített sarkaival a legpofátlanabb iPhone X-koppintás, amit valaha láttunk. Ehhez képest a OnePlus 6 és a P20 Pro kismiska.

 

 

Az ismerős dizájnnyelvezet a hátoldalon is folyatatódik: megvan az elforgatott dupla kamera is, középen a vakuval. Legalább annyit hajlandóak voltak változtatni az Apple telefonjának dizájnján, hogy a félig megrágott alma helyére a Motorola-logó került, ami - most kapaszkodjatok, egy kis eredetiség következik - ujjlenyomat-olvasóként is funkcionál. Némi P20 Prós vonásokat is felfedezhet az avatott szem, ami főleg a kékes-lilás színállásban, illetve az előlapi kijelző “tokájában” nyilvánul meg. Végül is nem csak egy helyről jöhet az ihlet. 

 

 

A fekete és a fehér színváltozatokról még inkább lesül a “rokonság”, az pedig csak a hab a tortán, hogy az iPhone X háttérképeit is szinte egy az egyben átvették. 

 

 

A Motorola P30 egyelőre csak Kínában kapható, és középkategóriás eszközként van árazva - a gyártó valószínűleg annak a célcsoportnak szánja az eszközt, aki nem hajlandó kifizetni az 1000 dollár + adó prémiumot, de mégis úgy akar kinézni, mint akinek iPhone X-e van. 

A P30 bendőjében egy Snapdragon 636 dolgozik, 6 GB RAM-mal, 128 GB tárhellyel és egy 3000 mAh-ás akkumulátorral karöltve. A hátoldalon egy 5 és egy 16 MP-es szenzor kapott helyet, míg az előlapon egy 12 MP-es szelfikamera trónol. A Motorola P30-ba nem került arcfelismerés, még a notch ellenére sem. 

 

 

Hogy mennyire hasonlít a két telefon? Ahogy a Verge is rávilágított, ha a Google képalapú keresésnél a P30-ról töltünk fel egy képet, a rendszer az iPhone X-et is felhozza találatként. Pedig a Google-re végképp nem lehet ráhúzni, hogy fafejú alma-rajongó volna.

Forrás: AppleRider / MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 

 


Kommentek megjelenítése