10. aug A Samsung legújabb mobilja sem képes túlszárnyalni az iPhone X-et

A Samsung legújabb mobilja sem képes túlszárnyalni az iPhone X-et

Tech Hírek   |   2018.08.10 - 16:45   |   Írta: SzavaRicsi   |   9178

Közel egy év sem volt elég, hogy felkapaszkodjon a Samsung az Apple teljesítményének szintjére.

Nemrég jelent meg a Samsung legújabb zászlóshajója, a Galaxy Note 9, ami elképesztő specifikációkkal feszül a konkurens cégek legjobbjainak. Ezek közül az Apple esetében még mindig a tavaly szeptemberben bemutatott iPhone X a mérce. Lássuk, hogy közel egy év elteltével sikerült-e erősebb mobilt terveznie a Samsungnak.

A 0,6 collal nagyobb, Super AMOLED kijelzős Note 9 a megjelenítő tekintetében nem csak méretben, de fényerőben és színskálában is felülmúlja az almás csúcskészüléket. Az 1440x2960 felbontású Samsung 516 ppi-s pixelsűrűségével szintén az iPhone 458 ppi-je felett áll.

Papíron a CPU és a RAM esetében is a koreai a nyerő, hisz a Note 9-ben 8 magos chip és 6 vagy 8 GB memória végez szolgálatot, míg a jubileumi iPhone-ba egy hatmagos processzor és 3 GB memória került.

A nyers számok melett azonban a gyakorlat valamivel másabb képet alkot. A Geekbench tesztjén ugyanis az iPhone X még mindig a Samsungok felett tündököl, vagyis közel egy év után sem sikerült felülmúlnia a Note-nak az iPhone X-et. A Geekbench 4 tesztjén az Android rendszerű eszköz 8 876-os többmagos eredményt ért el, míg a csúcs iPhone még mindig 10 357-es pontszámmal szégyeníti meg az ellentábort. A két készükék közé még mindig befér a OnePlus 6-os mobil, amely meglepő, 9 088-as eredménnyel büszkélkedhet.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése
Több Apple hír
15. nov

iPhone XS, a megapixelek vonzásában

Tech Hírek

Az elmúlt évek alapján egyre inkább úgy tűnik, hogy a telefonok háborújából a legjobb kamerával rendelkező készülék kerülhet ki győztesen

Bővebben

14. nov

Az Apple-megoldás döcög, a hazai viszont már a rendelőkben van!

Tech Hírek

Igazi áttörés történt nemrégiben, ami gyökeresen megváltoztathatja az orvosok hozzáállását a „kütyükhöz”.

Bővebben