Megerősítette az Apple, hogy nem lopott személyes adatokat az ausztrál tinédzser

Tech Hírek   |   2018.08.19 - 20:30   |   Írta: Máté Gergő   |   2207
19. aug Megerősítette az Apple, hogy nem lopott személyes adatokat az ausztrál tinédzser

A 16 éves melbourne-i diák sok bonyodalmat okozott azzal, hogy több alkalommal is meghackelte az Apple belső szervereit.

Korábban beszámoltunk róla, hogy egy ausztrál tinédzsernek 90 gigabájtnyi adatot sikerült megszereznie az almás vállalat szervereiről. Az esettel kapcsolatban az alábbi nyilatkozatot adták a The Guardian-nek az Apple szóvivői:

"Az Apple-nél nagy figyelmet fordítunk a hálózataink védelmére és olyan csapatokkal rendelkezünk, melyeknek tagjai információbiztonsági specialisták, akiknek az a feladatuk, hogy felderítsék és elhárítsák a fenyegetéseket.

Ebben az ügyben a csapataink felfedezték  az ismeretlen hozzáférést és az incidenst jelentettük a hatóságoknak. A felhasználóink adatbiztonságának megőrzését az egyik legfontosabb felelősségünknek tartjuk, és szeretnénk biztosítani ügyfeleinket arról, hogy az esemény során semmilyen ponton nem sérültek a személyes adataik".

 

Egyelőre nem publikus, hogy mit sikerült ellopnia a "hacky hack hack" mappában az elkövetőnek. Az almás vállalat elsőként az FBI-t riasztotta, de az ügy később eljutott az Ausztrál Szövetségi Rendőrséghez(Australian Federal Police, AFP), akik a házkutatás során megtalálták a tinédzser laptopját és azt a szoftvert amellyel a hackelést végezte.

Forrás: AppleRider / MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése