Vírustámadás miatt szünetelhet az iPhone-ok processzorainak gyártása

Tech Hírek   |   2018.08.05 - 15:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   2581
05. aug Vírustámadás miatt szünetelhet az iPhone-ok processzorainak gyártása

Eddig még nem fordult elő, hogy egy vírus megbénítsa a TSMC gyártósorait.

Egy vírus miatt kellett leállítania számos gyártósorát az Apple egyik legnagyobb beszállítójának, a TSMC-nek. Az idei iPhone-okban várható A12-es chip gyártását végző vállalat tegnap észlelte a támadást, ami miatt számos gyártósorukat le kellett állítaniuk. Ugyan sikerült hamar kiiktatniuk a vírust, és bizonyos chipek készítéséhez újra neki tudtak állni, néhány gyárukat várhatóan csak ma tudják teljes egészében újra beüzemelni.

Lora Ho, a TSMC pénzügyi igazgatója elmondta, hogy a múltban már több támadás is fenyegette a céget, de ez az első alkalom, hogy egy vírus befolyásolni tudta a gyártósorokat.

Arról nem tudni, hogy a támadás miként befolyásolta az iPhone-ok agyának gyártását, illetve hogy milyen kieséssel számolhatnak a tajvaniak. A vírustámadások mindenesetre komoly veszélyekkel fenyegetik a hasonló gyártócégeket. Mark Li, a Sanford C. Bernstein elemzője szerint a következő 5 évben akár 8 billió dollárnyi kiesést is okozhat a cégeknek a kiberbűnözés. Jelen állás szerint ez nyolcszor annyi, mint az Apple értéke a tőzsdén.

Forrás: AppleRider/Bloomberg

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése