Evakuálni kellett az Apple Store-t, miután az egyik iPad fogta magát, és felrobbant

Hardver Hírek   |   2018.08.20 - 12:45   |   Írta: N Marcell   |   4885
20. aug Evakuálni kellett az Apple Store-t, miután az egyik iPad fogta magát, és felrobbant

Az eszköz a boltot sem hagyta el, mégis kifüstölt.

Az amszterdami hivatalos Apple Store-t a tegnapi nap folyamán evakuálni kellett, mert egy iPad akkumulátora hirtelen felrobbant, káros anyagokat bocsájtva a levegőbe. Az alkalmazottak a robbanás után sikeresen biztosították az iPadet, homokkal fedték el a veszélyes eszközt. Szerencsére senki sem sérült meg komolyan, illetve tűz sem ütött ki, de néhány ott dolgozó légzési problémákkal kezdett küszködni az akksiból felszabaduló káros anyagok miatt. A tűzoltók lezárták a boltot, hogy ki tudják szellőztetni az összes gázt, ami a robbanás után került a levegőbe. 

Bár ezzel az esettel közvetlenül nincs összefüggés, komolyan megnövekedett a boltban kigyulladó és felrobbanó akkumulátorok száma, amióta az Apple megkezdte az akkumulátorcsere programját. Svédországban és Svájcban is hasonló körülmények között kellett kiüríteni a helyi Apple Store-okat, miután egy-egy iPhone lángra kapott. Az alkalmazottak nem voltak olyan szerencsések, mint holland kollégáik, többen is égési sérüléseket szenvedtek. 

Itt is fel szeretnénk hívni a figyelmet, hogy sosem szabad otthon, barkácsmódszerekkel javítani a tönkrement akkumulátort; már akkor is különös óvatossággal kell eljárni, ha az eszköz feldagad. Amint meghibásodást észlel az ember, azonnal hozzáértőkhöz kell fordulni, hogy elkerülhető legyen a baleset. 

Forrás: AppleRider / 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése