Soha nem látott mennyiségű levélszemét árasztotta el a kínai iPhone készülékeket

Alkalmazások - Játékok   |   2018.07.25 - 09:15   |   Írta: Máté Gergő   |   2869
25. júl Soha nem látott mennyiségű levélszemét árasztotta el a kínai iPhone készülékeket

Miről szólnak az iMessage applikáción érkező spam üzenetek?

Az Abacus News szerint már a Weibo is tele van azoknak a kínai iPhone felhasználóknak az üzeneteivel, akik a rengeteg spam miatt panaszkodnak. A legtöbb levélszemét szerencsejátékkal kapcsolatos, ami a két állami lottójátékon kívül tilos Kínában. Sokan a telefonszolgáltatóktól várnak segítséget a probléma megoldásához, de a szolgáltatók az SMS üzenetektől eltérően nem tudják szűrni az iMessage üzeneteket. 

Az almás vállalat egy blokkolást segítő oldal linkjét ajánlotta az érintetteknek, melynek segítségével telefonszámokat és email címeket egyaránt letilthatnak. A vállalat azt is kiemelte, hogy a kéretlen üzenetek közvetlenül a Messages (Üzenetek) applikációból is jelenthetőek és szűrhetőek.

"A levélszemét jelentése nem akadályozza meg a küldőt abban, hogy további kéretlen email üzeneteket küldhessen. Ha nem akarsz további kéretlen üzenetet kapni, akkor blokkolnod kell a tartalmat".

Kínában a legnépszerűbb üzenetküldési szolgáltatás a WeChat, de az iMessage applikációt ért levélszemét támadás is rengeteg felhasználót érinthet. Az Apple ennek ellenére még nem tett komolyabb lépéseket, azon kívül, hogy tájékoztatta a felhasználókat a blokkolás lehetőségéről.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése