Használhatatlanná válhatnak az indiai iPhone-ok

Tech Hírek   |   2018.07.23 - 14:20   |   Írta: SzavaRicsi   |   3845
23. júl Használhatatlanná válhatnak az indiai iPhone-ok

Olyan lépésre kényszerítheti az Apple-t az indiai hatóság, amelyet egyáltalán nem kívánt megtenni.

Tim Cook és az Apple vezetősége gőzerővel dolgozik azon, hogy minél nagyobb részesedésre tehessenek szert a világ egyik legnagyobb mobilpiacán. Mindezek ellenére India népe nem fogadja jól az Apple-t: idén eddig csak egymillió iPhone fogyott, az almás mobil piaci részesedése ezzel pedig csupán néhány százalék.

Még mielőtt rendezni tudnák a helyzetüket az országban, a helyi távközlési hatóság is megtalálta az Apple-t. A TRAI ugyanis elrendelte, hogy hat hónapon belül az összes mobiltelefonon elérhető legyen a saját Do Not Disturb alkalmazása, amely a telemarketingesek zaklatását hivatott megelőzni.

A legnagyobb probléma a folyamatos zaklatás mellett, hogy gyakran átverésekkel keresik meg a fogyasztókat, amit az indiaiak teljesen megelégeltek. A Do Not Disturb alkalmazásban előre letilthatók a telemarketinges hívások, ha pedig mégis átcsúszik egy kéretlen hívás a pajzs valamilyen résén, akkor a felhasználók jelenthetik a számot.

A bökkenő, hogy az Apple adatvédelmi okokra hagyatkozva letiltotta az alkalmazást az App Store-ban, ami miatt Indiában az iPhone felhasználók nem élvezhetik annak előnyeit. A cupertinóiak elkezdtek egy saját spamszűrő fejlesztésén, de arról hónapok óta semmi hír, az indiai alkalmazást pedig eszük ágában sincs engedélyezni. Pedig jó esély van rá, hogy kénytelenek lesznek, hiszen a távközlési hatóság új rendelete alapján hat hónap múlva az összes olyan mobiltelefont letiltják az országban, amelyre nem elérhető a Do Not Disturb.

Az Apple-nek innentől lépnie kell, hiszen az indiai piac néhány százaléka is többet ér annál, hogy egy hatósági alkalmazáson bukják el azokat. Az egyik lehetőség, hogy engedélyezik az alkalmazást az ottani okosmobiljaikra, a másik pedig, hogy valamilyen saját módszert ötölnek ki, amit elfogadtatnak a TRAI-val.

Forrás: Origo

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése