17. aug Megtiltottad a Google-nek, hogy kövessen? Valószínűleg semmit sem ért.

Megtiltottad a Google-nek, hogy kövessen? Valószínűleg semmit sem ért.

Tech Hírek           2018.08.17 - 08:20           Írta: SzavaRicsi           2188

A Google akkor is eltárolja, hogy hol vagy, amikor megtiltod neki

Azt hitted, hogy ha egyszerűen megtiltod neki, akkor a Google nem követ majd mindenhová? Tévedsz. Ahogyan az AP cikkjéből kiderült, az amerikai vállalat alkalmazásainál nem elég, ha kikapcsoljuk a Helyelőzmények funkciót. A Google akkor is folyamatosan jegyzi majd, hogy mikor és hol jártunk.

Emiatt rengeteg szakember berágott most a tech vállalatra. Nem csak az androidos mobilokon, de az iPhone-ok helyzeteit is folyamatosan gyűjtik a Google alkalmazásai. A cég azzal takarózik, hogy a felhasználóknak van lehetőségük kikapcsolni a követést, de azt senki sem gondolta, hogy nem a helymeghatározás kiiktatásával, hanem a felhasználói fiókon belüli „Web- és alkalmazás-aktivitás” beállítás kikapcsolásával előzhető meg a folyamatos megfigyelés.

Még megtévesztőbb, hogy amikor kikapcsoljuk, hogy a Google rendszeresen feljegyezze a helyzetünket, akkor azt ígérik, hogy nem memorizálják a pozíciónk a „Helyelőzményekben”. Ez igaz is, hisz ennél a menüpontnál valóban nem látjuk majd, hogy hol jártunk, de ettől függetlenül egy másik adatbázisban még folyamatosan bővül a lista, hogy mikor, hol és meddig voltunk.

A Google ezt is a relevánsabb hirdetések érdekében teszi, de sokan nem egyeznének bele, hogy folyamatosan feljegyezzék a helyzetüket. Ezek az információk ugyanis a rossz kezekben borzasztó következményekkel járhatnak, amivel sokan már teljes mértékben tisztában vannak.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése
Több Apple hír
23. szept

Néhány amerikai nagyon megszívta az új iPhone-okkal

Tech Hírek

Se hálózati elérés, se mobilinternet az új iPhone-okon. Egymásra mutogat az Apple és a Verizon.

Bővebben

23. szept

Videóban tesztelték a Watch Series 4 elesés észlelését

Tesztek

Amióta bemutatták az új Apple Watch-ot, talán arra várunk a legjobban, hogy végre teszteket lássunk az S4 elesésérzékelő funkciójáról.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben