Mit várunk a holnapi iPhone X és iPhone 8 bemutatótól?

Tech Hírek   |   2017.09.11 - 20:30   |   Írta: Zakariás Zsombor   |   2394
11. szept Mit várunk a holnapi iPhone X és iPhone 8 bemutatótól?

Az eddigi talán legjobban várt, legizgalmasabb Apple Eventtel állunk szemben és már csak alig 24 óra van hátra!

Előreláthatólag nagyon mozgalmas bemutató elé nézünk, nagyon sűrű lesz az Apple programja. Rengeteg új termék, rengeteg újdonság szoftver téren. Mindig készülnek egy kis meglepetéssel, amire egyáltalán nem számítunk. Ezeket nézzük át gyorsan. 

iPhone 8/8 Plus/X

 

Mint az már a GM verzióból kiderült, ezek lesznek a hivatalos nevek, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X. A 8-as széria egyfajta S széria lesz a 7-hez képest, ami azt jelenti, hogy a szokásos vérfrissítéseket tartalmazza majd (processzor, kamera, RAM, stb...), de idén az sem lehetetlen, hogy a vezeték nélküli töltést is megkapja.

Az igazi kuriózum viszont az iPhone X lesz. Processzor téren mind a három telefon a 6 magos legújabb A11-es processzort kapja meg, de az iPhone 8 Plus és az X mellé még 3 GB RAM is érkezik majd. A kamera az X verzióban már vertikális lesz, ugyan ez csak a külcsín. Az igazi nagy durranás ami benne van. Továbbfejlesztett portré mód, különböző effektek és helyzethez való alkalmazkodás, meg persze a legjobb minőségű videórögzítés: 4K 60 fps-sel párosítva. A Samsung által legyártott új teljes képernyős OLED kijelző is érkezik 5,8 colos változatban. Ezzel az  iPhone X lesz a valaha készült legnagyobb kijelzős iPhone, ugyanakkor mégis kompakt külsővel. A vezeték nélküli töltés ebben az esetben már biztosnak vélhető (sokkal inkább az árára leszek kíváncsi, amit majd ezért a kis töltőért elkérnek). Természetesen az egyik legradikálisabb újítás a Home gomb elhagyása és ezzel a Touch ID elkaszálása, ugyanakkor az arcfelismerés bevezetése lesz. Sokan kételkedve fogadják ezt a technológiát, mi azért bizakodóan állunk hozzá. Az már biztos, hogy nem olyan lesz, mint a Samsung megoldása. Engem személy szerint a bekapcsoló gomb érdekel a legjobban, ugyanis ez a gomb óriási újdonságokat fog nekünk hozni. Kuo jóslata szerint, mindegyik X modell fekete előlappal lesz szerelve, gondolom velem együtt ennek sokan örülnek. Három szín van kilátásban, mind a három készüléknél: szürke, fekete és az új “rézarany”. A hátlap az X modellen is üvegből lesz, hogy működhessen a vezeték nélküli töltés. Ő az eddigi legjobban várt iPhone!

Apple Watch Series 3

 

Az iOS 11 GM szoftverében már felbukkant a legújabb almás okosóra is, így már erről is sokmindent megtudhattuk. Nagy újításokra azért nem kell számítani. A sokak által remélt LTE támogatás lesz ezek közül talán a legnagyobb, ami egy új Watch Facet is hoz majd, és egy új vezérlőközpontot. Mivel az Apple nem akar minket, régi Apple Watch tulajdonosokat megszivatni, ezért a dizájnon most sem terveznek akkorát változtatni, hogy ne kelljen a kukába vágnunk az utólag megvásárolt szíjjainkat. Ezen kívül kapunk mellé új sport tevékenységeket is, box, vívás és még sok sok más.

4K Apple TV

 

Sorban az ötödik generációs Apple TV lesz, ami azért is furcsa, mert nemrég lett frissítve ez a termékcsalád. A nép viszont 4K-ra vágyik, ezért ennek ez lesz a legnagyobb ficsőrje. 4K támogatás HDR-rel fűszerezve. A filmek 4K-s változatának beszerzése lesz csak igazán problémás, vagy – mondjuk úgy – drága. Az, hogy más újdonságot is hoz egyelőre ismeretlen, de nem lenne meglepő egy kis ráncfelvarrás sem. 

Egyéb

Egész biztosan szó lesz az új operációs rendszerekről, már csak azért is, mert rengeteg mindent eltitkoltak és kivettek belőle, hogy ne leplezzék le az új készülékeket. Ez is egy hosszabb fejezet lesz a holnapi bemutatóban, ugyanis az új iPhone X-re szabott iOS teljesen más lesz. Ezen kívűl várhatóan szót ejtenek majd a korábban már bejelentett, de még ki nem adott készülékekről, mint a HomePod és a bikaerős iMac Pro. 

Nagyon-nagyon várjuk már a bemutatót. Biztosak vagyunk abban, hogy a szánkat fogjuk tátani és ha már mindent tudni vélünk is, akkor is fog újdonságot mutatni nekünk az Apple. Ne feledjétek: mi itt leszünk és élőben fogunk nektek közvetíteni. A bemutató előtt kicsivel már kezdünk is! Maradjatok velünk. 

Kapcsolódó cikkek:

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentésMentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés


Kommentek megjelenítése