Miért lesz nagyon drága az iPhone 8?

Almás Pletykák   |   2017.09.08 - 10:24   |   Írta: L Ferenc   |   13118
08. szept Miért lesz nagyon drága az iPhone 8?

Itt a válasz arra, hogy miért kell majd sokat fizetnünk az új almás mobilért.

Pár napja cikkeztünk arról, hogy a jövő hét elején végre hivatalos formában is bemutatkozó iPhone 8 lehet a valaha készült legdrágább iOS-es okostelefon. Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, a 64, 256, illetve 512 GB belsőmemóriás iPhone 8-asakért az USA-ban rendre 999, 1099, illetve 1199 dollárt kell majd fizetni, Európában pedig ugyanilyen eurós összegekre lehet számítani.

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy konkrétan miért lesz ennyire drága a jubileumi új iPhone? Erre kapásból rávágható az a válasz, miszerint az Apple nyugodtan adhatja drágán az iPhone 8-at, ha a vásárlók úgyis megveszik ennyiért az eleve hiánycikknek ígérkező telefont. Ez részben igaz is lehet, azonban a KGI Securities szerint elsősorban a kijelző miatt lesz nagyon drága az iPhone 8.

A cég szakértői szerint az iPhone 8-ba szerelt OLED kijelző több mint kétszer annyiba kerül, mint a 7-es iPhone-okban lévő LCD panel. Míg utóbbiak darabja átlagosan 45-55 dollárba kerül, addig a vadonatúj OLED panelek darabját körülbelül 120-130 dolláros áron adja a Samsung az Apple-nek. Nyílt titok, hogy az Apple többek közt emiatt is csökkenteni szeretné a Samsungtól való függőségét, és többek közt az LG-vel is tárgyal OLED-beszállítás ügyben. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése