Tim Cook saját magán tesztel egy vércukorszintmérő eszközt

Tech Hírek   |   2017.05.22 - 20:51   |   Írta: N Marcell   |   3399
22. máj Tim Cook saját magán tesztel egy vércukorszintmérő eszközt

A készülék az Apple Watch-hoz van csatlakoztatva.

Áprilisban ütötte fel a fejét a szóbeszéd, miszerint az Apple fejleszteni kezdett egy vércukorszintmérő eszközt, mely valószínűleg az Apple Watch-csal áll összefüggésben. Mivel a glukózmérő egységek manapság általában nagydarab, ronda szerkezetek (melyeknek használata is kellemetlen), így rengeteg ember életét könnyítené meg az Apple valamilyen formában, ha ezen a téren tenne előrelépéseket. A jelek pedig szerencsére ezt mutatják: Tim Cook, a vállalat feje az Apple kampuszán visel egy ilyesfajta szerkezetet, méghozzá szinte napi rendszerességgel – írja a CNBC. A jelentés szerint az eszköz Tim okosórájához van kötve, a részletek viszont sajnos ködösek. A leírás alapján úgy tűnik, hogy külön egységként viseli a vércukorszintmérőt, ami Bluetooth-on keresztül kommunikál a Watch-csal – nincsen beleépítve. A forrás szerint „rajta van az órán” („on the watch”), ami valószínűleg arra utal, hogy a házához van csatlakoztatva.

Logikus lépés lenne az Apple-től, ha az óra részeként árusítaná a fejlesztést, így bővítve annak eszköztárát; de az is elképzelhető, hogy a tesztidőszak alatt a Watch-tól külön kerül majd piacra a vércukorszintmérő addig, amíg meg nem győződnek működése hibátlanságáról. Ettől függetlenül az is számításba jöhet, hogy egyáltalán nem kerül majd a két hardver ”egy fedél alá”, mivel Cook korábbi állítása szerint az ilyesfajta műszereket jóvá kellene hagyatniuk az FDA-vel (Food and Drug Administration - az USA Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala). Ez akadást jelenthetne a Watch fejlesztésében, ezért lehet úgy döntenek majd, hogy a külön fejlesztés által nem akadályozzák a két termék piacra dobását/újításait.

Mindez azonban csak spekuláció. Semmiféle garancia nincs arra, hogy az cupertinói cég bármikor is piacra dobna egy ilyesféle orvosi műszert (akár külön, akár az Apple Watch fejlesztéseként). Mindazonáltal rengeteg ember mindennapjait tennék egyszerűbbé egy hasonló fejlesztéssel, és mint tudjuk, az Apple már most is sokat tesz az emberiségért – legyen szó akár a RED-programról, akár a megújuló energia kérdéséről.

Forrás: AppleRider/9to5mac.com

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése