Az Apple lenyomta a Fitbitet

Tech Hírek   |   2017.05.06 - 17:23   |   Írta: Pausch Rita   |   2222
06. máj Az Apple lenyomta a Fitbitet

Most már az Alma a legnagyobb aktivitásmérésben (is).

Eddigi legnagyobb aktivitásmérő gyártót, a Fitbitet nyomta le az Apple a Strategy Analytics szerint. A piackutató cég felmérése alapján az almás vállalat 3,5 millió Apple Watch-ot adott el 2017 első negyedévében. Ez az adat pedig egy masszív 59 százalékos emelkedést jelent 2016 ugyanezen időszakához képest, akkor ugyanis még „csak” 2,2 millió darabot tettek magukévá a vásárlók az almás okosórából.

A mostani számok egyúttal azt is jelentik, hogy a cupertinóiak ezzel 16 százalékos szeletet harapnak ki a globális tortából.

Összehasonlításképpen a Fitbitnél, a terület eddigi legnagyobbjánál viszont visszaesés tapasztalható. A saját jelentésük szerint az első negyedévben idén 3 millió darab készüléket adtak el, ami a tavalyi ugyanezen időszakra vonatkozó 4,5 millió darabhoz képest jelentős visszaesést jelent.

A piaci átrendeződés másik nagy meglepetése Almáék mellett a Xiaomi. A kínai cég úgy tűnik, hogy viszonylag stabilan tartja pozícióját a 3,4 millió Mi Band készülékkel, amit az elmúlt negyedévben forgalmazott, ezzel jelenleg 15%-os piaci részesedést tudhat magáénak globális szinten.  

Azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az Apple Watch-ra vonatkozó mérések csak megközelítőek. Mivel azon túl, hogy a cég szerint az eladások erősek, ezt alátámasztandó, pontos számadatok még nem kerültek ki Cupertinóból az órára vonatkozóan. A kaliforniai cég ugyanis az okosórára vonatkozó bevételeket az „egyéb termékek” gyűjtőkategóriában teszi közzé, az Apple tv, a Beats termékek, az iPod és egyéb más termékekkel összevonva. A negyedéves beszámolón legutoljára Tim Cook annyit mondott, hogy az Apple Watch eladások évről évre nagyjából megduplázódtak.  

Megjegyzés: A Fitbit adatait már a Strategy Analytics felmérése után tette közzé, így a táblázatban szereplő 2,9 millió helyett, a szövegben szereplő 3 millió eladott készülék a helyes adat.

Forrás: Macrumors

Kapcsolódó cikk:

MentésMentés


Kommentek megjelenítése