Karambol után segített az Apple Watch egy diákon

Almás Pletykák   |   2017.04.27 - 20:55   |   Írta: Máté Gergő   |   2459
27. ápr Karambol után segített az Apple Watch egy diákon

A 22 éves marylandi tanuló éppen iskolába tartott, amikor egy másik autóssal ütközött és járműve felborult.

Az almás okosóráról sok jót elmondhatunk, hiszen képes segíteni az egészségünk és az edzettségünk megőrzésében, de akár igazán veszélyes szituációkban is a társunk lehet.

Casey Bennet április 6-án éppen iskolába vezette Jeepjét, amikor hirtelen egy másik autónak ütközött, majd felborult. Bennet autójában kinyílt a légzsák, az öve pedig szorosan tartotta, de a iPhone-ja leesett a földre.

Szerencséjére azonban Bennet egy Apple Watch okosórát is viselt, az "Emergency SOS" funkcióval pedig azonnal tárcsázni tudta a 911-et, hogy segítséget kérhessen.

"Megpróbáltam kitalálni milyen módon tudnék kijutni innen, de úgy tűnt képtelen vagyok és itt fogok lógni. Majd lenyomva tartottam hat másodpercig ezt a gombot és már hívta is a 911-et" - mondta Bennet az Apple Watch-ról.

Bennet megírta a tapasztalatait Tim Cook vezérigazgatónak arról, hogy milyen nagy segítséget nyújtott neki az Apple Watch. Erre később az Apple reagált neki.

A vállalat a vészhelyzeti segítség funkciót (Emergency SOS) a watchOS 3 szoftverfrissítéssel tette elérhetővé tavaly ősszel. A 911 tárcsázása mellett az okosóra a vészhelyzetre megadott számra (emergency contact) is küld egy üzenetet, hogy segítségre van szükségünk. Ehhez mindössze nyomva kell tartanunk egy gombot hat másodpercig. Nincs szükség külön applikációkban való keresgélésre.

Amennyiben a helymeghatározás aktiválva van, akkor az Apple Watch az utolsó tartózkodási helyünket is képes megosztani. A funkció az Amerikai Egyesült Államokon kívül is működik.

Forrás: 9to5mac.com

Kapcsolódó cikk:




Kommentek megjelenítése