Tudtad, hogy az Apple-nek saját pizzás doboza is van?

Tech Hírek   |   2017.05.16 - 21:44   |   Írta: Pausch Rita   |   2489
16. máj Tudtad, hogy az Apple-nek saját pizzás doboza is van?

Miért is lenne jó a szokásos szögletes?  Az Apple sohasem éri be az átlagossal.

Az Apple egyedi dizájn iránti szenvedélye átüt a termékeken, az új főhadiszállás egészén, de még az olyan apró részleteken is, mint a pizzás dobozok a kantinjukban. Bár pont ez az apróság nem új a cégnél. A régi Campuson is használják, de a világ figyelme csak most fordult a szabadalmaztatott Apple pizzás doboz felé.

Mert milyen is egy pizzás doboz? Szögletes egy egyébként kör alakú ételnek. Akkor milyennek is képzeltek egy Apple pizzás dobozt? Igen, ráhibáztatok, kereknek!

Az Apple kerek dobozai egyszemélyes adagokra tervezettek és lehetővé teszik, hogy az elfoglalt dolgozók az ebédlőből visszasétáljanak vele a helyükre. Nem kell egyensúlyozni papírtálcákkal, vagy szögletes dobozokkal rombolni a kör alakú épület dizájnegységét.

Ez a cég, ha csinál valamit, azt jól csinálja. Márpedig, ha egy Apple mérnök nekiáll pizzás dobozt tervezni, akkor azt is pontosan teszi majd. A cupertinóiak gondoltak a szellőző résekre is a doboz tetején, ne már megpuhuljon a ropogós tésztaperem, míg visszaérnek vele az asztalukig.   

Egyébként a doboz szabadalmát 7 éve adták be. Az Apple élelmezési csoportvezetőjének, Francesco Longoninak is szerepel a neve a tervezői, kitalálói között a hivatalos iratokon. (Csak nekem hangzik olaszosan?)

Végül is ez nem az első eset, hogy az Apple a tőlük megszokott területtől nagyon távoli szabadalommal rendelkezik…

Forrás: The Verge, AppleRider
Képek forrása: Wired/Apple patent

Kapcsolódó cikk:

 

 


Kommentek megjelenítése