Jönnek a hajlékony iPhone-ok

Almás Pletykák   |   2016.11.04 - 08:53   |   Írta: L Ferenc   |   4362
04. nov Jönnek a hajlékony iPhone-ok

Az Apple a jelek szerint nagyon is komolyan gondolja a hajlítható okostelefonokat.

A közelmúltban nagy port kavart, amikor kiderült, hogy adott körülmények mellett bizonyos iPhone-ok viszonylag könnyen meggörbíthetők. Ez volt ugyebár a bendgate, most pedig arra derült fény, hogy az Apple a közeljövőben szánt szándékkal szeretné meghajlítani a vadonatúj okostelefonjait. 

Napvilágot látott ugyanis két olyan, az Apple által levédetett szabadalom, melyek főszereplője az immár szándékosan hajlított, hajlítható, illetve összecsukható/szétnyitható iPhone. Érdekesség, hogy ezeket a szabadalmakat még 2013-ban, illetve 2014-ben védette le az Apple, tehát mostanra már jó eséllyel igen jól állhat az első ilyen készülékek fejlesztésével. A hajlékonyságról az úgynevezett karbon nanocső gondoskodik a szabadalom szerint, de a készülékek ezenkívül kerámiát, üveget, alumíniumot és műanyagot is tartalmaznak. 

Megjegyzendő, hogy e tekintetben a Samsung és az LG is előrehaladott fejlesztéseket folytat, és amennyiben hihetünk a pletykáknak, a dél-koreai gyártók akár már jövőre kiadhatják első hajlítható okostelefonjaikat. A kijelző meghajlítására már régóta képesek a gyártók, azonban az egyéb alkatrészeket nehéz flexibilissé tenni. 

Kapcsolódó cikkek:
Vezeték nélkül lesz tölthető az iPhone 8?
iPhone 7: fókuszban a vízállóság és a sztereó hangzás [videó]
iPhone 7 Plus egy vérbeli androidos szemével



Kommentek megjelenítése