Szeretnél néhány izgi Apple szabadalmat látni?

Tech Hírek   |   2017.01.28 - 21:36   |   Írta: SzavaRicsi   |   4039
28. jan Szeretnél néhány izgi Apple szabadalmat látni?

Most hoztunk neked néhányat:

Még komolyabb védelem az iPhone-okban?

Az első például máris nagyon ötletes. Biztosan sokan kívánják, hogy bárcsak benne lett volna a telefonjukban ez a funkció, amikor egy pofára esés után a pókhálós üveg nézett vissza rájuk.

A dolog nem szól másról, mint négy motorizált „pöcökről” a kijelző sarkain, amik akkor bújnak elő a telefon vázából, amikor az éppen a talaj felé zuhan. Sík felületen ezek a hasznos kis alkatrészek megóvhatják a telefon képernyőjét a betöréstől.

A motorized screen protector, which, Inspector Gadget-style, will deploy when the user accidentally drops their phone or mobile device.

Érdemes megemlíteni, hogy az almások kezében van egy olyan szabadalom is, amely az okostelefon zuhanását képes szabályozni, így megakadályozva, hogy a legsérülékenyebb területekre érkezzen az okostelefon. Hol vannak ezek a funkciók, kérem szépen? Apple? 

Ez most akkor Air- vagy EarPods?

Az Apple egyik szabadalma egy olyan fülhallgatóról szól, amely ha akarjuk zsinórral, ha nem, akkor pedig vezeték nélkül csatlakozik a lejátszó eszközhöz. Nincs sokat magyarázni a kütyün. Elég annyi, hogy a trükköt mágneses csatlakozó végzi, a többit pedig elárulja az alábbi kép:

Magnetically detachable earbuds that can switch between wired and cordless.

Kicsit samsungos, de biztosan jó lesz valamire!

A következő szabadalom egy érdekes kijelzőről szól, amely teljes egészében körülöleli a telefont. Képernyőbe integrált hangerőszabályzó gomb, és olyan forma, amely reméljük, sosem köszön majd vissza az iPhone-oknál.

A phone with an edge-to-edge, wrap-around display.

Napelemes iPhone?

Egy 2008-as szabadalom, amely szintén hasznosnak tűnhet.

A dolog nem szól másról, mint napelemről az iPhone-ban, ami elsőre nagyon furcsán hangzik, de végül értelmet nyer a dolog. Az Apple ugyanis a képernyőbe rejtené a napelemet, ami így észrevehetetlen lenne a felhasználók számára. Praktikus és hasznos. Kár, hogy a helykihasználás miatt nem igazán lehet ilyen plusz dolgokat csempészni az okostelefonokba. Jó lenne nem arról beszélni, hogy mínusz fokokban hogyan kapcsol ki 60 százalékról a telefon, hanem inkább arról, hogy napos időben hogyan tölti fel saját magát.

The Solar Powered iPhone

Ilyen is volt már, de azért van benne új!

Szinte mindenki látott már 2in1 eszközt. Azonban vajon azt is ugyanennyien tudják, hogy az Apple-nek is van szabadalma hasonló készülékre? Ráadásul nem is akármilyen, ugyanis az Apple hibridje induktív töltéssel dolgozik. Ez valami olyasmit jelent, hogy amikor a MacBookra hajazó alaptól eltávolítják a képernyőt, akkor bizonyos távolságig vezeték nélkül kapja az áramot a „tabletesített” kijelző.

Forrás: LaptopMag, Business Insider

Kapcsolódó cikk:
Az iPhone-okba is érkezhet a hajlékony kijelző?
Toplista: a legtöbb új szabadalommal rendelkező cégek
302 millió dollárt fizethet az Apple a világ talán legnagyobb szabadalom trolljának​



Kommentek megjelenítése