Kétszer törésállóbb az új Gorilla Glass 4

Tech Hírek   |   2014.11.20 - 22:16   |   Írta: H.A   |   1198

gorilla-glass4

A tegnapi nap folyamán be lett mutatva a Corning új fejlesztése a Gorilla Glass vonalban. A negyedik generáció főleg az esésekből származó törésekkel lett még ellenállóbb, köszönhetően a cég kutatásainak az üveg törésének fizikájában. 

A Corning kutatói több száz törött eszközt vizsgáltak, és ellenőrzött körülmények között több ezer órát  kísérleteztek különböző megoldásokkal az eséssel szemben. A tesztek során az új Gorilla Glass 4 kétszer ellenállóbbra sikerült mint a többi konkurens kijelző, és az ejtések 80 százalékát túléli, akár még a durva felületeken is. Állítólag több esés után is alig veszít a kezdetí ellenállóképességből.

Már évek óta ők szállítják az iPhone és iPad kijelzők üvegét, és már az 1800-as évek óta élen állnak az üveg technológiai fejlesztései terén, szóval elég hitelesen hangzik a mostani fejlesztés is.

Idén új kijelzőkkel próbálkozott az Apple az iPhone 6-ban viszont a másik beszállító becsődölt, szóval várhatóan a következő iPhone már a Gorilla Glass 4-el lesz burkolva, ami remélhetőleg jobban teljesít mint mostani a zafír ötvözet.

http://youtu.be/8ObyPq-OmO0

http://youtu.be/RcFbLGumwvM




Kommentek megjelenítése